HomeHL-9Βροχερός σήμερα ο καιρός- Τοπικές βροχές στην Κρήτη

Βροχερός σήμερα ο καιρός- Τοπικές βροχές στην Κρήτη

Η σκέψη στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα Παρασκευή σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, Στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Ο καιρός «φορά», σταδιακά, τα φθινοπωρινά του και τα κύρια χαρακτηριστικά του για σήμερα είναι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες καθώς και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στην Ήπειρο. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για τα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 22, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 14 έως 21, στην Ήπειρο από 13 έως 28, στη Δυτική Στερεά από 16 έως 28, στην Πελοπόννησο από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 27, στις Κυκλάδες από 16 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 και στην Κρήτη από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η σκέψη στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Την ώρα που το δράμα των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου όπου «χτύπησαν» τα 5,8 Ρίχτερ του Εγκέλαδου συνεχίζεται, η εξέλιξη του καιρού μέχρι να δρομολογηθεί το ζήτημα της διαμονής τους σε χώρους πλην των σκηνών. είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τους ανθρώπους που πλέον δεν έχουν μία στέγη πάνω από τα κεφάλια τους.

Η επιδείνωση του καιρού, φθινόπωρο γαρ, δημιουργεί μία επιπλέον ανησυχία για πολύ κόσμο .

Κανείς δε θέλει να φανταστεί τι θα γίνει με τόσο κόσμο που μένει ακόμα σε σκηνές και ενώ το κρύο είναι τσουχτερό ιδιαίτερα το βράδυ.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση