HomeHL-9Πληγές μετράει και ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων- Που μένουν οι κάτοικοι- «Bροχή» αιτήσεων για αποζημιώσεις

Πληγές μετράει και ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων- Που μένουν οι κάτοικοι- «Bροχή» αιτήσεων για αποζημιώσεις

Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι μόνο το Αρκαλοχώρι που μετράει τις πληγές του αλλά και ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων που κηρύχθηκε μετά τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι ζημιές είναι πολλές σε σπίτια και σχολεία ενώ 100δες άτομα διαμένουν σε ξενοδοχεία, στο κλειστό των Μελεσών ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μένουν σε σπίτι συγγενικών τους προσώπων.

«Έχουμε πάρα πολλές ζημίες στον Δήμο σε σπίτια αλλά και σε σχολεία. Έχουμε ήδη δυο νηπιαγωγεία, ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο που ενώ δεν είχαμε ζημίες με τον πρώτο σεισμό είχαμε με τον δεύτερο. Έχουμε 4 σχολεία λοιπόν και το Λύκειο των Μελεσών όπου χρειάζονται να γίνουν παρεμβάσεις για να μπορέσουν τα παιδιά να μπουν μέσα και θα τις κάνουμε άμεσα», δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων Γιώργος Κοκκοσάλης ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα ελεγχθούν ξανά όλα τα σχολεία από σήμερα προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρειάζεται και κάτι άλλο.

Παράλληλα όπως δήλωσε υπάρχουν προβλήματα σε υποδομές. Έχει αποκατασταθεί η ύδρευση ωστόσο
στην οδοποιία που υπάρχει πτώση πρανών χρειάζεται παρέμβαση που θα γίνει άμεσα.

Αυξάνονται συνεχώς οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των κατοίκων

Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις των κατοίκων συνεχώς αυξάνονται και υπερβαίνουν τις 1500 . Αυτές θα ελεγχθούν από τους μηχανικούς και τα κλιμάκια που βρίσκονται στον Δήμο.

Οι αιτήσεις αυτές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Δεν είναι όλα τα σπίτια κίτρινα αλλά ένας μεγάλος αριθμό κρίνεται ακατάλληλος, δήλωσε ο κ. Κοκκοσάλης στο cretapost, συμπληρώνοντας ότι οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο , στο κλειστό των Μελεσών και σε σπίτια. «Πρόκειται για περίπου 90- 100 άτομα, χωρίς να υπολογίζουμε όσους μένουν σε σπίτια συγγενών γιατί κάποιοι πήραν τους ηλικιωμένους γονείς τους και μένουν μαζί τους. Είναι πολλά τα άτομα αυτά γιατί το φαινόμενο συνεχίζεται», δήλωσε.

Συνεχίζονται οι καταγραφές

Γίνονται καταγραφές, ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι αυτοί οι περιουσίες των οποίων έχουν ζημίες.

Σίτιση

«Σιτίζονται οι άνθρωποι. Ευτυχώς έχουμε ανθρώπους από το Βοήθεια στο Σπίτι, νοσηλευτές, όλοι είναι εκεί . Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις σκηνές γιατί αν βρέξει θα έχουμε προβλήματα. Το ευτυχές είναι ότι δεν έχουμε ανθρώπινη απώλεια και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει με τους μετασεισμούς που συνεχίζονται. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκόλως στιγμές όσο το δυνατόν καλυτέρα”, κατέληξε ο κ. Κοκκοσάλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση