HomeHL-9Δεν σταματούν οι μετασεισμοί

Δεν σταματούν οι μετασεισμοί

Νέες δυνατές σεισμικές δονήσεις το μεσημέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που ταρακούνησε το νησί.

Τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί και είχε επίκεντρο περιοχή 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης, έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί οι οποίοι είναι επίσης ιδιαίτερα αισθητοί.

Ειδικότερα, αλλος ένας δυνατός σεισμός σημειώθηκε στο Ηράκλειο λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν εντάσεως 4.8 Ρίχτερ, στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ακολούθησε σχεδόν ταυτόχρονα άλλος ένας σεισμός 4.6 Ρίχτερ.

seismos

nnnnn

Απίθανο να έχουμε πολύ πιο ισχυρό σεισμό στο Ηράκλειο Κρήτης το επόμενο διάστημα είχε εκτιμήσει νωρίτερα ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι στην περιοχή θα καταγραφούν ισχυροί μετασεισμοί της τάξεως 4,5 με 5 ρίχτερ.

«Είναι ήδη πολύ μεγάλος σεισμός για τα ρήγματα της περιοχής. Ήδη εξαντλήθηκε κάθε δυναμικό της περιοχής. Είναι απίθανο να έχουμε ένα πολύ πιο ισχυρό σεισμό. Η επόμενη βδομάδα θα είναι δύσκολη, θα δούμε σεισμούς της τάξεως 4,5-5 ρίχτερ το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι μετασεισμική ακολουθία πάντως είναι πλούσια από το πρωί,  μετά τα 5, 8 Ρίχτερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση