HomeHL-9Τι θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς

Τι θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς

Η κα Παγώνη εξέφρασε τον προβλήματισμό των ειδικών για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά και δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση με το άνοιγμα των σχολείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Για τις ανακοινώσεις που γίνουν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των υγεινομικών μίλησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως ανέφερε οι υγεινομικοί φτάνουν τους 8 μήνες από τότε που έκαναν το εμβόλιο που σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν με την 3η δόση καθώς υπάρχει η άμεση επαφή με τον ασθενή. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει και νωρίτερα.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε θα ανακοινωθεί η 3η δόση για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ενώ υπογράμμισε πως ήδη τρέχουν τα ραντεβού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. «Βάση των μελετών σωστά γίνεται αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την επιλογή να εμβολιαστούν αρχικά με την τρίτη δόση οι 60 ετών και πάνω και οι υγειονομικοί, εξήγησε πως στην Ελλάδα πάμε πιο σιγά όσο αναφορά τις εισηγήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καθώς περιμένουμε τις μελέτες και μετά προχωρρύμε. «Δεν υπάρχει τόσο υλικό όσο έχουν οι ξένες χώρες με εκατομμύρια εμβολιασμένους» είπε ενδεικτικά.

Τόσο η κα Παγώνη όσο ο κ. Καπραβέλος τόνισαν στην εκπομπη Καλημέρα πως με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, η κα Παγώνη εξέφρασε τον προβλήματισμό των ειδικών για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά και δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση με το άνοιγμα των σχολείων.

Η ίδια ανέφερε πως οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στα παιδιά 15-17 ετών μόλις στο 21% και έκανε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρό τους να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς των παιδιών τους.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι ειδικοί θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη κατάσταση για την εξέλιξη του κορωνοιού τα Χριστούγεννα αρχές Οκτωβρίου τέλος Σεπτεμβρίου.

Με αυτή την νόσο δεν ξεμπλέκουμε εύκολα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση