HomeHL-9Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την κίνηση στην αγορά

Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την κίνηση στην αγορά

Βοήθησαν ενδιάμεσες εκπτώσεις και τουρισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ικανοποιητικά επίπεδα πωλήσεων κινήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα στην Κρήτη το διάστημα του καλοκαιριού αλλά και την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων (έως 15 Σεπτεμβρίου) ξεπερνώντας τις εισπράξεις του 2020.

Οι εμπορικοί σύλλογοι στην Κρήτη εμφανίζονται ευχαριστημένοι από την κίνηση τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους αλλοδαπούς καταναλωτές ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί το προηγούμενο διάστημα δε λύθηκαν.

Ικανοποίηση από τους εμπόρους

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης μιλώντας στο cretapost, οι επιχειρηματίες είναι ικανοποιημένοι από την κίνηση στην αγορά και κατάφεραν να πάρουν μια ανάσα.Υπήρχε μία μεγάλη κινητικότητα κατά την διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων και ξεπέρασαν τα δεδομένα του 2020.
«Ο κορωνοιος επηρέασε τις σχέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και καταναλωτών ωστόσο ελπίζουμε ότι ο εμβολιασμός και η ανοσία θα βοηθήσουν να υπάρχουν λιγότερα περιοριστικά μέτρα και ο κόσμος να ξεκινήσει και πάλι τις αγορές με φυσική παρουσία στα καταστήματα».

«Με μία πρόχειρη καταγραφή που έγινε στην Κρήτη έχουμε ξεπεράσει τα περσινά οικονομικά δεδομένα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αυξηθούν κι άλλο και ο χειμώνας θα είναι καλύτερος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κουμαντάκης.

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Ένας «καινούργιος κόσμος» στο εμπόριο έχει διαμορφωθεί καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αυξήθηκε κατά πολύ το 2020 λόγω του κορωνοϊού και φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.
«Ήδη πολλά καταστήματα, μικρά και μεγάλα, έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες και εξυπηρετούν τους πελάτες τους ηλεκτρονικά. Ο κορωνοϊός αύξησε κατά πολύ τους καταναλωτές μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι κάτι που θα συνεχιστεί» σχολίασε ο κ.Κουμαντάκης.

Μεγάλη συσσώρευση χρεών

Τα χρέη είναι θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών που με κλειστά τα καταστήματα τους αρκετούς μήνες λόγω πανδημίας, δεν κατάφεραν να τα μειώσουν. Σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη οι έμποροι έλαβαν τη λιγότερη οικονομική βοήθεια λόγω του κορωνοϊού και ζητούν από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Κρήτης να σταθεί στο πλευρό τους και να βοηθήσει να σταθεί και πάλι «στα πόδια του» το λιανικό εμπόριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση