HomeΕΛΛΑΔΑΝέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν γερμανικές εταιρείες

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν γερμανικές εταιρείες

«Οι γερμανικές επενδύσεις έχουν τη μερίδα του λέοντος στη χώρα μας, οι οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών γίνονται ολοένα και στενότερες», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Στέφανος Τζιρίτης, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΠΕ της χώρας και το β’ τρίμηνο του 2021 μας γεμίζουν αισιοδοξία… Την ίδια αισιοδοξία αντλούμε, για το 2021 και από την πορεία πολλών εταιριών. Τα δεδομένα όμως παραμένουν πολύ ευαίσθητα και οι δυναμικές ευμετάβλητες.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη, η ελληνική επιχειρηματικότητα θα πρέπει να θωρακιστεί για να μπορέσει να έχει μία ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή σκακιέρα», σημείωσε για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «αστάθμητοι παράγοντες, αποτέλεσμα της πανδημίας, όπως για παράδειγμα η εκθετική αύξηση του κόστους των α’ υλών και των θαλάσσιων μεταφορών, δημιουργούν προκλήσεις για την οικονομία».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Στέφανος Τζιρίτης, αναφερόμενος στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, σημείωσε ότι «παραμένουμε δυναμικός αρωγός της επιχειρηματικότητας, με πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν τομείς, όπως η πράσινη ενέργεια, η ανακύκλωση, η καινοτομία κι οι νέες τεχνολογίες, οι υποδομές, η φαρμακοβιομηχανία, η αγροδιατροφή κι ο τουρισμός, τομείς στους οποίους η γερμανική επιχειρηματική κοινότητα έχει πολλά να προσφέρει και κεφαλαιακά, αλλά και σε επίπεδο τεχνογνωσίας».

Σημειώνεται τέλος ότι την έναρξη της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα για 5η συνεχή φορά, προσελκύοντας 290 εκπροσώπους της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, πραγματοποίησε ο Διευθυντής Παραρτήματος Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Θεοδωράκης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τις εταιρίες-χορηγούς, που συνέβαλαν στην υλοποίηση της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση