HomeHL-9Λιμάνι Ηρακλείου: Αύξηση στην επιβατική κίνηση – Έπιασε το 40% του 2019

Λιμάνι Ηρακλείου: Αύξηση στην επιβατική κίνηση – Έπιασε το 40% του 2019

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Παρά τις δυσκολίες, παρά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν εξαιτίας του κορωνοϊού, αρκετός κόσμος πραγματοποίησε ταξίδια προς και από την Κρήτη.

 «Η χρονιά, βάσει των δεδομένων και των υγειονομικών μέτρων, είναι αρκετά ικανοποιητική ως προς την επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τηρήθηκαν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι έλεγχοι από τα στελέχη του λιμενικού ήταν καθολικοί στο σύνολο του επιβατικού κοινού», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής ο οποίος παράλληλα τόνισε πως εξαιτίας της εξαιρετικής συνεργασίας του λιμενικού με τον ΟΛΗ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπήρξε «εύρυθμη λειτουργία του λιμένα και αντιμετωπίστηκαν όλα τα ζητήματα άμεσα».

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, το 2021 έπιασε το 40% της επιβατικής κίνησης του 2019 που ήταν κατά γενική ομολογία μία από τις καλύτερες χρονιές της δεκαετίας.

«Το 2019 ήταν μία χρονιά που μας επέστρεψε στα ρεκόρ του 2010. Τότε διακινήθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το 2020 εξαιτίας της εμφάνισης του κορωνοϊού υπήρξε μία τεράστια πτώση ενώ φέτος η επιβατική κίνηση μας δημιουργεί μία αίσθηση ικανοποίησης», επεσήμανε ο κ. Δουβής τονίζοντας πως η κρουαζιέρα είχε μία πολύ καλή χρονιά: «Αξιοσημείωτη είναι η πορεία της κρουαζιέρας. Οι εταιρίες έδειξαν εμπιστοσύνη στο λιμάνι του Ηρακλείου και αναμένονται καλά νούμερα και για τον Σεπτέμβριο».

Στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι του Ηρακλείου για το 2021 σημαντικό ρόλο έπαιξε και η γραμμή των Κυκλάδων.

«Αυτή η γραμμή παρουσιάζει μία καλή εικόνα. Πρόκειται κυρίως για τουρίστες που έρχονται στο νησί. Στη γραμμή αυτή έχουμε τρία πλοία τα οποία έρχονται με πληρότητα 85% περίπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δουβής.

Τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι του Ηρακλείου

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και 31 Αυγούστου διακινήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου συνολικά 656.537 επιβάτες (με τους 44.971 να προέρχονται από την κρουαζιέρα) ενώ τον προηγούμενο χρόνο είχαν διακινηθεί 540.246 (με τους 6.373 να προέρχονται από την κρουαζιέρα).

Τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς στο λιμάνι του Ηρακλείου διακινήθηκαν περίπου 500.000 επιβάτες για το 2021 ενώ πέρυσι περίπου 330.000 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής ο μήνας ρεκόρ της επιβατικής κίνησης για το 2021, όπως είναι φυσικό, είναι ο Αύγουστος κατά τον οποίον διακινήθηκαν πάνω από 232.000 επιβάτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση