HomeHL-9Ένοχος για το θανατηφόρο στο ΠΑΓΝΗ με θύμα ένα 7χρονο παιδί

Ένοχος για το θανατηφόρο στο ΠΑΓΝΗ με θύμα ένα 7χρονο παιδί

Η απόφαση του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάστηκε χθες η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε προ πενταετίας με θύμα ένα 7χρονο παιδί.

Η αναδοχή του 7χρονου Μιχάλη

Ο 7χρονος Μιχάλης ήταν υιοθετημένος καθώς η μητέρα του ήταν τοξικομανής και κρίθηκε ακατάλληλη να τον μεγαλώσει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς», την επιμέλεια του εγγονιού

τους ανέλαβαν οι παππούδες, οικονομικοί μετανάστες, με πολλές δυσκολίες και προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Τελικά, το αγοράκι θα το υιοθετούσε ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο, το οποίο είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για την αναδοχή. Δύο υπέροχοι άνθρωποι που αγάπησαν τον 7χρονο Μιχάλη και ήθελαν να του προσφέρουν μία όμορφη ζωή.

Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια και πόνεσε πολύ τόσο τους ανάδοχους γονείς όσο και τους βιολογικούς συγγενείς.

Πρωτίστως όμως ήταν σκληρή για το ίδιο το παιδί, αφού έχασε τη ζωή του με βίαιο τρόπο, όταν παρασύρθηκε από μηχανή στο δρόμο προς ΠΑΓΝΗ. Μία οδυνηρή κατάσταση και για τον οδηγό δικυκλιστή, ο οποίος χθες δικάστηκε για

την υπόθεση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Το τραγικό δυστύχημα

Ήταν Φεβρουάριος του 2016. Ο 7χρονος και ο ανάδοχος πατέρας του είχαν σταματήσει στο δρόμο προς ΠΑΓΝΗ προκειμένου να αγοράσουν από φρουταγορά δύο κεσεδάκια φράουλες και μία πορτοκαλάδα.

Επιστρέφοντας προς το αυτοκίνητο, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, πέρασαν το πρώτο ρεύμα κυκλοφορίας και σταμάτησαν στη διαχωριστική γραμμή προκειμένου να ελέγξουν την κίνηση ώστε να περάσουν και το δεύτερο ρεύμα. Και τότε έγινε το φοβερό δυστύχημα.

Από την πλευρά του αδικοχαμένου αγοριού υποστηρίζεται ότι ο οδηγός της μηχανής ήταν εκείνος που έπεσε πάνω τους ενώ στέκονταν στη διαχωριστική γραμμή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ανάδοχος πατέρας και το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί θανάσιμα. Περιγράφεται ότι ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος…

Από την πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίζεται ότι ο συνοδός κρατούσε το παιδί από το γιακά, με αποτέλεσμα τη στιγμή που περνούσε η μηχανή από μπροστά τους, το αγοράκι να ξεφύγει από τα χέρια του και να πέσει στις ρόδες.

Ο οδηγός αναφέρει ακόμα ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγει το παιδί, κάνοντας ελιγμό, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η απόφαση

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με την αναγνώριση ελαφρυντικού.

«Χάθηκε ένα αγγελούδι! Με την πρωτόδικη απόφαση αποδίδεται δικαιοσύνη, όμως το παιδί δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς…» τόνισε ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, κ. Άγγελος Ζερβός.

«Η θλίψη μας είναι βαθύτατη, όμως ο εντολέας μου δεν έχει ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα. Έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να αποφύγει το παιδί. Είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα για τον παιδικό καρκίνο στον εγκέφαλο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Μερκουλίδης. Γι’ αυτό το λόγο και θα ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση