HomeΚΡΗΤΗΣυλλαλητήριο από τους εργαζομένους και Σωματεία στον Πολιτισμό

Συλλαλητήριο από τους εργαζομένους και Σωματεία στον Πολιτισμό

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου- Τι αναφέρει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παραρτημάτος Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τρίτη χειμερινή περίοδος που η Πανδημία χτυπά τη δουλειά μας και τη ζωή μας. Όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα το επάγγελμα μας και για αυτό το χειμώνα θα λειτουργήσει μέσα στην ανασφάλεια και την πίεση. Για τους εργαζόμενους του κλάδου δεν υπάρχουν άλλα οικονομικά περιθώρια, μετά από ενάμιση χρόνο, με περιορισμούς, αναστολή εργασίας.
Το καλοκαίρι που πέρασε ο τουρισμός κατέγραψε ρεκόρ, ειδικά τον Αύγουστο, ενώ η μουσική και ο χορός απαγορεύονταν σε πολλά τουριστικά μέρη.
Στο νησί μας, με την μέθοδο των mini-lockdown η Κυβέρνηση στοχοποίησε και στοχοποιεί τον κλάδο μας, συνδέοντάς τον με την αύξηση των κρουσμάτων. Το μοναδικό μέτρο που πάρθηκε για την καταπολέμηση της αύξησης των κρουσμάτων -εκτός της απαγόρευσης της κυκλοφορίας- ήταν να απαγορευτεί η μουσική στην εστίαση και στα ξενοδοχεία τη στιγμή που επιτρεπόταν σε συναυλίες, γάμους, βαφτίσεις. Την ίδια στιγμή βλέπαμε η τουριστική περίοδος να κινείται σε κανονικές συνθήκες, η πληρότητα στα ΚΤΕΛ, στα καράβια και στα αεροπλάνα να αγγίζει το 100% , τα λιμάνια και τα αεροδρόμια να ασφυκτιούν από κόσμο. Τα συνεχιζόμενα lockdown σε Ηράκλειο, Χανιά συμπλήρωσαν ένα μήνα ενώ στο Ρέθυμνο 20 μέρες.
*Συνάδελφοι/ισσες, και άρση του lockdown να έχουμε, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν μένουμε άπραγοι σε μέτρα που παίρνονται για εμάς, χωρίς να σκέφτονται ότι μας κόβουν το εισόδημα. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι η στοχοποίηση του κλάδου μας δε θα περάσει!*
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση Κυβέρνηση προσπαθεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες της στις πλάτες μας.
Αποφάσισε να κόψει όποια επιδότηση έδινε, από τον Ιούνιο και μετά, ενώ προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα μας, χωρίζοντας μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Μπροστά σε ένα χειμώνα που θα χαρακτηριστεί, από την υπολειτουργία των χώρων εργασίας μας και τις μεγάλες πιέσεις για να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι αμοιβές μας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!
Μετατρέπουμε την αγανάκτηση μας σε οργάνωση και διεκδίκηση!
afisa-9-septemvri
Τοπικά και Πανελλαδικά διεκδικούμε:
• Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από το Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά
• Να υπολογισθούν τα ένσημα από το επίδομα, μέσω Μητρώου, με βεβαίωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη όλων, αλλά και η επιδότηση ανεργίας και η παροχή του εποχικού βοηθήματος.
• Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση των Δημόσιων Πολιτιστικών δομών και των δομών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.
• Σαν τοπικό Παράρτημα ,την περαιτέρω στήριξη των μελών μας λόγω του ειδικού καθεστώτος lockdown που υπήρχε σε Χανιά/Ρέθυμνο,και εξακολουθεί να υπάρχει στο Ηράκλειο
• Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας. Αναστολή πληρωμών σε Εφορία, Τράπεζες, Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
**Υπενθυμίζουμε ότι θα υπάρξει μουσική διαμαρτυρία ,όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο για τον καλύτερο συντονισμό
Διαφήμιση
Διαφήμιση