HomeHL-9Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – «Σηκώθηκε» ελικόπτερο

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – «Σηκώθηκε» ελικόπτερο

Παραμένει στο σημείο πυροσβεστική δύναμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 08:30 το πρωί ανάμεσα στα χωριά Ασή Γωνιά και Μαριλού, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στο Ρέθυμνο.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες που ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να «σηκωθεί» το ελικόπτερο από τα Χανιά το οποίο επιχείρησε στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ρίψεις νερού που πραγματοποίησε λειτούργησαν καταλυτικά στην κατάσβεση της φωτιάς γι’ αυτό αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει το αρμόδιο υπουργείο στο… κίτρινο βρίσκονται και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση
Διαφήμιση