HomeΚΟΣΜΟΣΟ γερμανικός μιντιακός κολοσσός Axel Springer εξαγόρασε το αμερικανικό Politico αντί 1 δισ. δολ

Ο γερμανικός μιντιακός κολοσσός Axel Springer εξαγόρασε το αμερικανικό Politico αντί 1 δισ. δολ

Ο Robert Allbritton, ιδιοκτήτης του Politico, θα παραμείνει εκδότης της ιστοσελίδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντί 1 δισ. δολάρια εξαγόρασε το αμερικανικό Politico (politico.com) ο γερμανικός μιντιακός κολοσσός Axel Springer. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η εξαγορά του υπολοίπου 50% του ευρωπαϊκού Politico (politico.eu) του οποίου κατέχει ήδη το άλλο 50% των μετοχών.

Σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος ανέφερε ότι εξαγοράζει τον αμερικανικό ιστότοπο στο πλαίσιο των κινήσεων του για τη δημιουργία ενός παγκοσμίου δικτύου ψηφιακών ΜΜΕ.

Ούτε το αμερικανικό Politico ούτε ο Axel Springer αποκάλυψαν τους όρους της συμφωνίας, ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το Politico, αν τελικά υπάρξει συμφωνία με τον Axel Springer, θα μπορούσε να πωληθεί αντί 1 δισ. δολαρίων.

Το μόνο στοιχείο που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Springer, Mathias Doepfner, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ήταν ότι το Politico είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ ο όμιλος, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει την τιμή. Το Politico δεν έκανε κάποιο σχόλιο σε ερώτημα που έθεσε το Reuters.

Η συμφωνία, με την οποία ο Springer θα αγοράσει επίσης το υπόλοιπο 50% του Politico Europe (κατέχει ήδη το 50%), έρχεται μετά τη συμφωνία που είχε κάνει το 2015 για την αγορά του Business Insider και τη συμφωνία του 2020 για την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου της επιχειρηματικής πλατφόρμας ενημερωτικών δελτίων Morning Brew.

Ο Robert Allbritton, ιδιοκτήτης του Politico, θα παραμείνει εκδότης της ιστοσελίδας μετά τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Το Politico ιδρύθηκε πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008 από στελέχη της Washington Post που αποφάσισαν να φύγουν από εκεί, με στόχο να καλύψει τα γεγονότα της Ουάσινγκτον και την πολιτική επικαιρότητα με το ρυθμό, την ανάλυση και την αυστηρότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ο γερμανικός μιντιακός όμιλος Springer κατέχει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ειδησεογραφικών μέσων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Bild, τη Welt και το Insider και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες.

Η αμερικανική επενδυτική KKR, η οποία κατέχει περίπου το 48% της Springer, έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο ψηφιακών μέσων και άλλων μίντια μέσω του γερμανικού ομίλου ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το CNBC ο Springer δεν συζητά πλέον την εξαγορά του ψηφιακού πρακτορείου ειδήσεων Axios, το οποίο ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του Politico, Jim VandeHei.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση