HomeΚΡΗΤΗ«Το Πάσχα του καλοκαιριού» στην Παναγία Γκουβερνιώτισσα

«Το Πάσχα του καλοκαιριού» στην Παναγία Γκουβερνιώτισσα

Το Βυζαντινό Μοναστήρι με την μακραίωνη ιστορία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δεκαπενταύγουστος, «το Πάσχα του καλοκαιριού», είναι αφιερωμένος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών και εορτάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια σε όλο τον ελληνικό χώρο.

Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.

Στην Ανατολική Κρήτη, από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα είναι και της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας, το Βυζαντινό Μοναστήρι με την μακραίωνη ιστορία του.

Χθες το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά του νησιού έφτασαν στο ναό της Παναγίας της Γκουβερνιώτισσας για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην εικόνα της Παναγίας.

Οι αρτοκλασίες, οι λαμπάδες, οι βασιλικοί, αλλά και δοχεία με λάδι ήταν μερικά από τα τάματα που πρόσφεραν χθες στη διάρκεια του εσπερινού, στην «Κερά του Καλοκαιριού».

Στις φωτογραφίες διακρίνεται η κοσμοσυρροή που υπήρξε για μία ακόμα χρονιά στην Γκουβερνιώτισσα με την πλειοψηφία των πιστών να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον covid-19.

Οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας και να θαυμάσουν από κοντά τις σπάνιες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, που κοσμούν το εσωτερικό του ναού, να επισκεφθούν την Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, τα αντίγραφα των φορητών εικόνων της Γκουβερνιώτισσας, την Λαογραφική Γωνιά, και την έκθεση.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών η «Γκουβερνιώτισσα» εύχεται σε όλους σας χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία και ιδιαιτέρως σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση