HomeHL-9Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Η δίκη ορίστηκε για τις 18 Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις 18 Αυγούστου ορίστηκε η δίκη για τους 5 Ρομά που κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και συγκεκριμένα επειδή έσπρωξαν αστυνομικούς που τους απωθούσαν να εισέλθουν σε σπίτι συγγενών τους στο Ηράκλειο προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Συγκεκριμένα, η έγκυος κόρη πήγε στο σπίτι του πατέρας της για λόγους που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, με αποτέλεσμα ο γαμπρός μαζί με συγγενείς και φίλους να φθάσουν έξω από το σπίτι και να προκληθεί αναστάτωση. Ο πατέρας της κοπέλας αλλά και γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου και ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν. Ο «γαμπρός» με τους φίλους του όχι μόνο δεν αποχωρούσαν αλλά συνεχώς έρχονταν κι άλλα άτομα. Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι από το συγκεντρωμένο πλήθος να επιχειρήσουν να σπάσουν το κλοιό των αστυνομικών για να εισβάλλουν στο σπίτι σπρώχνοντας και βρίζοντας τους.

Συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα τα οποία και οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για την Τετάρτη 18 Αυγούστου ενώ και οι 5 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση