HomeHL-9Στη… μάχη για την πρόληψη των πυρκαγιών και η Αερολέσχη Ηρακλείου

Στη… μάχη για την πρόληψη των πυρκαγιών και η Αερολέσχη Ηρακλείου

Σημαντική η συνδρομή των εθελοντών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη… μάχη για την πρόληψη των πυρκαγιών στην Κρήτη συμμετέχουν και δεκάδες εθελοντές.

Μεταξύ αυτών και η Αερολέσχη Ηρακλείου που με προσωπικά έξοδα έχει ξεκινήσει από χθες πτήσεις με τα αεροσκάφη της για περιπολίες.

«Είναι πολύ σημαντική η συμβολή των εθελοντών σε καταστάσεις όπως η πρόληψη πυρκαγιών ή άλλων φυσικών καταστροφών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αερολέσχης Ηρακλείου. Από χθες πραγματοποιεί πτήσεις κάνοντας περιπολίες για τυχόν κάποια πυρκαγιά. Με δικά τους έξοδα οι άνθρωποι θα κάνουν και σήμερα το μεσημέρι πτήσεις βοηθώντας στο έργο της πολιτικής προστασίας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι είναι σε ετοιμότητα στην Κρήτη εξαιτίας της επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς.

«Όλοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Η δυτική Κρήτη είναι στην κατηγορία 5 και η ανατολική Κρήτη στην κατηγορία 4. Όλοι έχουν ενημερωθεί, βρίσκονται στα πόστα τους και είναι έτοιμοι να παρέμβουν. Από την πυροσβεστική, την αστυνομία, το σύνολο της πολιτικής προστασίας, την τοπική αυτοδιοίκηση ακόμα και τους προέδρους τοπικών οργανώσεων. Όλοι είναι σε γενική επιφυλακή», τόνισε σχετικά ο κ. Λεονταράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση