HomeHL-9Ξενοδοχοϋπάλληλοι Νομού Ηρακλείου: Δεν… προλαβαίνουν να κάνουν rapid test!

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Νομού Ηρακλείου: Δεν… προλαβαίνουν να κάνουν rapid test!

Λόγω της αλλαγής στο ωράριο λειτουργίας των δυο σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας-Τι ζητούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Νομού Ηρακλείου, από το ωράριο λειτουργίας των σημείων διενέργειας rapid tests! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο cretapost o πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, «αγκάθι» αποτελεί το γεγονός πως το κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας κλείνει στις 5μ.μ. ενώ στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στις 15.00.

«Αυτό που ζητάμε είναι το κιόσκι να κλείνει στις 7μμ για να προλαβαίνουν οι συνάδελφοι να σπεύδουν και να υποβάλλονται σε τεστ. Είναι ένα κόστος, το οποίο, με δεδομένο πως μιλάμε για εργαζόμενους που ζούσαν μέχρι πρότινος με τα επιδόματα και τώρα είναι σε επιχειρήσεις με μισθούς, όχι και τους καλύτερους, θα έπρεπε να μην το επωμίζονται. Γιατί μπορεί ένα τεστ να κοστίζει 5-6 ευρώ, όμως αθροιστικά το κόστος είναι μεγάλο», σημειώνει ο κ. Κοκολάκης.

Ενώ όπως λέει, τόσο το τοπικό συνδικαλιστικό Όργανο, όσο και η Ομοσπονδία σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση. Είναι, σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη, ένα πρόβλημα, που μπορεί να λυθεί άμεσα και χωρίς μάλιστα να αποτελεί ένα ζήτημα με κόστος για την Πολιτεία.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που πραγματικά δεν προλαβαίνουν τα κιόσκια ανοιχτά και πρέπει να δοθεί λύση για να στηριχθούν», καταλήγει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι από τις 6 Ιουλίου, έχει αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των δυο σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας, στα οποία διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19(rapid test) και επιβεβαίωσης θετικών self tests covid-19, στην πλατεία Ελευθερίας καθώς επίσης και την πλατεία Αγ. Αικατερίνης.

Και τα δύο σημεία  λειτουργούν καθημερινά εκτός Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 09:00-17:00
και στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης από τις 09:00-15:00.

Διαφήμιση
Διαφήμιση