HomeHL-GreeceΜεγάλη φωτιά στην Κορινθία – Εκκενώνεται οικισμός

Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία – Εκκενώνεται οικισμός

Συνεγερμός στην πυροσβεσική και στην πολιτική προστασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Νέα Αλμυρή, στη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων. Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από τη τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Ρυτό Κορινθίας για προληπτικούς λόγους, λόγω της κατεύθυνσης της πυρκαγιάς και των πυκνών καπνών.

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Στο σημείο μεταβαίνει και ο αρχηγός της πυροσβεστικής.
788065_6e887e3159-97ed8d13c03b96f8

«Εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο». Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού – Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

korinthostv.gr, enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση