HomeHL-Economy«Βροχή» τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ σε όσους… κόπηκαν από τις Επιστρεπτέες

«Βροχή» τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ σε όσους… κόπηκαν από τις Επιστρεπτέες

Ποιοι εξασφαλίζουν ενίσχυση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ραβασάκια» άρχισαν να λαμβάνουν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που είδαν την αίτηση τους για Επιστρεπτέα Προκαταβολή στους κύκλους 3 έως 7 να απορρίπτεται: Η ειδική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε και έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενημερώνονται ότι μπορούν να υποβάλουν ένσταση και να διεκδικήσουν εκ νέου τα ποσά των ενισχύσεων.

Με το ειδοποιητήριο οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση και αίτηση επανεξέτασης της αιτήσεώς τους για τις Επιστρεπτέες 3-7, εφόσον οι αιτήσεις τους είχαν απορριφθεί. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν ενημερωτικό e-mail από την ΑΑΔΕ προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα της παραλαβής του.

Πώς εξασφαλίζουν οι δικαιούχοι ενίσχυση από Επιστρεπτέα

Για να έχουν όμως ξανά την ευκαιρία να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι ενισχύσεις από τους κύκλους 3 έως 7 υπάρχει μία… διαδικασία: Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να έχει υποβάλει αίτηση σε έναν από τους προαναφερόμενους 5 κύκλους και η αίτησή της να έχει απορριφθεί. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) -μέσα στις επόμενες ημέρες- μέσω του Taxisnet και μέσω mail θα καλέσει όσους απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, με την μορφή ένστασης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport”. Στο αίτημα επανεξέτασης που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα σε ποιον κύκλο επιστρεπτέας υπέβαλαν αίτηση και απορρίφθηκε, αλλά και τις αιτίες που αποκλείστηκαν από την κρατική χρηματοδότηση.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να στείλουν συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που αιτιολογούν την ένστασή τους, ενώ οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα επανεξετάσουν τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων, και για τους εν λόγω πέντε κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα είναι η 30η Ιουλίου 2021.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση