HomeHL-9Θεοχάρης: «Η μάχη είναι συνεχής και θα την κερδίσουμε»

Θεοχάρης: «Η μάχη είναι συνεχής και θα την κερδίσουμε»

Κινητές μονάδες εμβολιασμού στα ξενοδοχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το μοναδικό μας διαβατήριο για να μείνει ανοιχτός ο τουρισμός είναι το εμβόλιο» τόνισε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός που βρέθηκε στο Ηράκλειο είχε επαφές με τους φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο τουρισμός και κυρίως στην Κρήτη που είναι όπως τη χαρακτήρισε η «ναυαρχίδα».

«Η Κρήτη έχει δείξει σοβαρότητα στη διαχείριση της πανδημίας κάτι που πρέπει να συνεχίσει», κάνοντας έκκληση στους εργαζόμενους του τουρισμού, για μία ακόμη φορά, να εμβολιαστούν. «Η μάχη δίνεται βδομάδα με τη βδομάδα και είμαι βέβαιος πως θα κερδίσουμε».

Για τις αφίξεις στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι υπήρχαν μέρες που οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ήταν περισσότερες από αυτές του 2019. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της τουριστικής σεζόν. Είναι νωρίς να μιλάμε γι αυτό αλλά είμαι αισιόδοξος αρκεί και όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να δείξουν υπευθυνότητα. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας και δεν θα πρέπει να μας αποκλείσουν οι ξένες αγορές.Κερδίζουν το στοίχημα της εμπιστοσύνης μέρα με την ημέρα» δήλωσε χαρακτηριστά ο υπουργός.

«Μου φαίνεται αδιανόητο άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό να υπονομεύουν τον τουρισμό. Ελπίζω όλοι μας να το καταλάβουμε και να εμβολιαστούμε» Η σεζόν θα τραβήξει όσο γίνεται περισσότερο και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Μαρίνες

«Το έργο ωριμάζει θα είναι μπροστά μας για να τα σχεδιάζουμε και να προχωρούμε. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ταιριάζει με τη στρατηγική του υπουργείου μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοχάρης αναφορικά με τη δημιουργία Μαρίνας στο Ηράκλειο.

Εμβολιασμός, Εμβολιασμός, Εμβολιασμός

Το μήνυμα του εμβολιασμού πέρασε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ερωτηθείς για την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού. «Για να πάει καλά ο τουρισμός θα πρέπει οι εργαζόμενοι να εμβολιαστούν για να ανατρέψουμε το κύμα πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του «ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού αλλά και τους φορείς τουρισμού. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα, τα προβλήματα που μας απασχολούν την φετινή τουριστική περίοδο. Η επικοινωνία όλων για τις εξελίξεις είναι σε εβδομαδιαία βάση, ενώ και η σημερινή συνάντηση με τους φορείς έλυσε αρκετά τρέχοντα θέματα. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι με τη συνεργασία και τη συνέργεια βοηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν και επαναλαμβάνουμε ότι, ο εμβολιασμός όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μονόδρομος».

«Όλοι μας πρέπει να εμβολιαστούμε» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης. «Εάν δεν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του τουριστικού μας προϊόντος και αυτό γιατί θα μας «κλείσουν» οι άλλες χώρες».

Σύμφωνα με τον κ Χαλκιαδάκη το 70% το ποσοστό των υπαλλήλων των ξενοδοχείων έχει ήδη εμβολιαστεί όμως όπως τόνισε το ποσοστό αυτό θα πρέπει να αυξηθεί περισσότερο .«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος των τουριστικών & Ταξιδιωτικών πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης. Υπεραμύνθηκε του εμβολιασμού για να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του τουρισμού. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς τουρισμό δεν υπάρχει οικονομία.

Κινητές μονάδες εμβολιασμού στα ξενοδοχεία

Από την άλλη Δευτέρα οι κινητές μονάδες εμβολιασμού της ΥΠΕ θα επισκέπτονται τα ξενοδοχεία της Κρήτης προκειμένου να εμβολιάζονται όσοι υπάλληλοι το επιθυμούν. Αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης με την Δ/τρια της 7ης ΥΠΕ Ηρακλείου να δίνει το πράσινο φως.

Όπως τόνισε ο κ.Χαλκιαδάκης οι μονάδες αναμένεται να επισκεφτούν όλα τα ξενοδοχεία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους που επιθυμούν τον εμβολιασμό τους.

Τι λένε οι τουριστικοί φορείς για τα σενάρια lockdown τύπου Μυκόνου στην Κρήτη

«Τελευταία το λέω πολύ συχνά σε όλους τους αρμόδιους. Δεν χρειάζονται επιπόλαιες και αψυχολόγητες ενέργειες. Πρέπει όλοι να καταλάβουνε ότι η Κρήτη δεν είναι Μύκονος. Αν βαράνε τη ναυαρχίδα του τουρισμού, θα βουλιάξει όλος ο στόλος», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Μάλιστα, ο κ. Βλατάκης τονίζει πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα νούμερα των τεστ και των κρουσμάτων βάσει του πληθυσμού που έχει αυτή τη στιγμή η Κρήτη, κι όχι τον χειμώνα.

«Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο πληθυσμός της Κρήτης δεν είναι αυτός του χειμώνα αλλά του καλοκαιριού που έχει τουλάχιστον 200.000 παραπάνω άτομα που κι αυτοί κάνουν τεστ. Μέσα στα κρούσματα είναι και οι επισκέπτες. Το Rt λοιπόν πρέπει να βγαίνει ανάλογα», τόνισε σχετικά ο κ. Βλατάκης ενώ πρόσθεσε πως από τη στιγμή που δεν επιβαρύνεται το σύστημα υγείας δεν δικαιολογείται το «κοκκίνισμα» του νησιού. «Χρειάζεται βέβαια προσοχή απ’ όλους και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», κατέληξε ο κ. Βλατάκης.

Βλατάκης – Χαλκιαδάκης: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας

Εν τω μεταξύ, διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας έδωσαν στο cretapost οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς.

«Δεν έχουμε θέμα με τα ξενοδοχεία καραντίνας. Δεν ξέρω ποιος έβγαλε αυτό το θέμα. Είναι ψέματα. Ήρθα σε επικοινωνία με όλες τις Ενώσεις στην Κρήτη. Τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν κρεβάτια», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μιχάλη Βλατάκη ο οποίος ανέφερε: «Δεν έχουν φουλάρει, έχουμε ακόμα δυνατότητα. Το ένα είναι στο 30%, το άλλο στο 60% και έχουμε ακόμα stand by 40 δωμάτια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση