HomeHL-WorldΣτο έλεος της ινδικής μετάλλαξης η Βρετανία – Ξεπέρασαν τα 50.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Στο έλεος της ινδικής μετάλλαξης η Βρετανία – Ξεπέρασαν τα 50.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Επιστήμονες επικρίνουν το σχέδιο της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα στη Βρετανία, με το ινδικό στέλεχος να κυριαρχεί και τους επιστήμονες να εναντιώνονται στο σχέδιο χαλάρωσης του Μπόρις Τζόνσον, για επιστριφή στην κανονικότητα, από τη Δευτέρα.

Στα 51.870 ανήλθαν τα κρούσματα στη Γηραιά Αλβιόνα, το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν 49.

Την Πέμπτη ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 63 και των μολύνσεων στα 48.553.

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Βρετανίας προειδοποιώντας ότι μπορεί να κλείσουν εργοστάσια, οι καταναλωτές να βρεθούν αντιμέτωποι με ελλείψεις σε τρόφιμα και οι νοσοκομειακοί γιατροί να αναγκαστούν να ακυρώσουν τις διακοπές τους εάν μέσα σε μία εβδομάδα 1,6 εκατομμύρια πολίτες τεθούν σε καραντίνα γιατί ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα του κορωνοιού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan στο Σαδερλαντ είναι μία από τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς, σύμφωνα με την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), 900 εργαζόμενοι θα πρέπει να μπουν για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα αφού ενημερώθηκαν με μήνυμα στο κινητό τους ότι ήρθαν σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα, επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail».

Η υφυπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Λούσι Φρέιζερ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τον «σοβαρό αντίκτυπο» της εφαρμογής αυτής στον οικονομικό τομέα της χώρας.

Ωστόσο, τόνισε ότι η εφαρμογή αποτελεί «σημαντικό εργαλείο» στον αγώνα κατά της νόσου Covid-19 μέχρι τον επόμενο μήνα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση