HomeHL-9Αθώοι για το τραγικό δυστύχημα στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ

Αθώοι για το τραγικό δυστύχημα στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ

Το 2014

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τους πέντε κατηγορούμενους για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το 2014, στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ στην Αυγενική Ηρακλείου, όταν ένα λάστιχο «έσκασε» και περιέλουσε με καυστική ποτάσα τέσσερα άτομα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός, στη διάρκεια του καθαρισμού δεξαμενών μούστου.

Στο εδώλιο  του κατηγορουμένου κάθισαν ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣΗ, ο προϊστάμενος Βιομηχανίας και Παραγωγής της ΕΑΣΗ, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διοίκησης Προσωπικού, ο υπεύθυνος εγκατάστασης-χημικός ΕΑΣΗ και τεχνικός ασφαλείας-μηχανολόγος μηχανικός με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και άσκηση σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή τριών εκ των κατηγορουμένων.

 

Το τραγικό δυστύχημα

Όλα συνέβησαν στις 28 Αυγούστου του 2014 όταν τέσσερις εργαζόμενοι στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα όταν τους περιέλουσε καυστική ποτάσα.

Μάλιστα, ένας από τους τέσσερις – ο 41χρονος – μεταφέρθηκε σε ειδική πτέρυγα σε νοσοκομείο των Αθηνών καθώς έφερε σοβαρότατα τραύματα. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του στις 7 Σεπτεμβρίου του 2014.

Στην Αθήνα νοσηλεύτηκαν και δύο ακόμα τραυματίες οι οποίοι ευτυχώς είχαν αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση