HomeHL-9Γλυκά Νερά: Στους γονείς της Κάρολαϊν η μικρή Λυδία

Γλυκά Νερά: Στους γονείς της Κάρολαϊν η μικρή Λυδία

Aφαίρεση γονικής μέριμνας για συζυγοκτόνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας αναλαμβάνουν οι γονείς της Κάρολαιν Κράουτς, δολοφονηθείσας από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά.

Αυτό αποφάσισε σήμερα η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθήνας, έχοντας ως γνώμονα της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού.

Ταυτόχρονα, απόφαση της Εισαγελίας είναι να αφαιρεθεί η γονική μέρινα από τον συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη οι γονείς του θα έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται το μωρό 5 ημέρες το μήνα στον τόπο όπου διαμένει, δηλαδή την Αλόννησο, μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Αντίγραφα του φακέλου διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Βόλου η οποία θα έχει την εποπτεία της τακτικής παρακολούθησης της υπόθεσης.

Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης εντός 30 ημερών, ενώ και η εισαγγελική Αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο το οποίο, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού.

«Η οικογένεια της Καρολάιν το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά. Η Αλόννησος το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά αυτό το παιδί. Θα του δώσει αγάπη», δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» επισημαίνοντας την ανάγκη το παιδί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον σταθερό.

Πρόσθεσε ότι η οικογένεια του θύματος είναι πρόθυμη σε συνεννόηση να παρέχει οποιαδήποτε επικοινωνία ζητηθεί από την άλλη πλευρά καθώς οι σχέσεις τους δεν έχουν διαρρηχτεί αλλά και γιατί είναι καλό αφού το παιδί δεν έχει τους γονείς του δίπλα του, να αναπληρώσουν κάποιο κενό οι παππούδες και οι γιαγιάδες του «σαν υποκατάστατα και όχι σαν αντικαταστάτες».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση