HomeHL-9Eνθουσιασμός και συγκίνηση στην Πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά

Eνθουσιασμός και συγκίνηση στην Πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά

Στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενθουσιασμός στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» που πραγματοποιήθηκε στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Mετά από 105 λεπτά απόλυτης προσήλωσης, το ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά από τον Κρουσώνα έλαβε το πρώτο του θερμό χειροκρότημα από τους θεατές που σε μεγάλο ποσοστό ήταν νέα παιδιά. Οι κινηματογραφόφιλοι παρακολούθησαν την ταινία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της Κρήτης.

skini-apo-tin-provoli

Μεταξύ των παρευρισκομένων την ταινία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού & Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Φασουλάκης και αντιπροσωπεία του Δήμου Μαλεβιζίου, ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη.

katerina-bikaki-ioanna-kourepini-viki-arvelaki

sto-telos-tis-vradias-2

Αμέσως μετά την προβολή ακολούθησε ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ των συντελεστών της ταινίας και των θεατών. Από την μεριά των συντελεστών στην προβολή παραβρέθηκαν η σκηνοθέτιδα Βίκη Αρβελάκη, η σεναριογράφος Κατερίνα Μπικάκη, ο Διευθυντής Φωτογραφίας Μιχάλης Μπούχλης και ο Επιστημονικός Σύμβουλος Κωστής Μαμαλάκης.  Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία και τοποθέτηση της τρισέγγονης του Αντωνίου Γρηγοράκη «Σατανά», Ιωάννα Κουρεπίνη η οποία βρισκόταν στην προβολή.

23o-festival-ntokimanter-thessalonikis

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφοντας αυτή τη φορά στις θερινές αίθουσες, τίμησε την ταινία με μια δημόσια προβολή στο επίσημο πρόγραμμα του. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την φεστιβαλική του πορεία το ντοκιμαντέρ

«Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά».

skini-apo-tin-provoli
Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται online μέχρι 4/7/2021 στο ακόλουθο link:

https://online.filmfestival.gr/film/krousonas-sta-khnaria-tou-kapetan-satana-kroussonas-on-satans-trail/
και είναι υποψήφιο για το βραβείο κοινού:

http://on.tiff.gr/fischer με τον κωδικό F46870

To Ντοκιμαντέρ θα προβληθεί 25 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στις 21 Αυγούστου στο χωριό Κρουσώνας.

Το Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2021 – αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας «Σατανά», Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό «πορτρέτο» του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Trailer https://youtu.be/Pm6Naq8eKLs

Facebook    https://www.facebook.com/KroussonasDocumentary

 Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Η ιστορία που γεννιέται από τις μικροϊστορίες των ανθρώπων είναι εκείνη που τελικά δημιουργεί τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους. Ποιές ήταν αυτές οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Σκηνοθεσία | Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία – Σενάριο | Κατερίνα Μπικάκη

Eπιστημονική Ομάδα | Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης – Γιώργος Α. Τζωράκης

Έρευνα | Κατερίνα Μπικάκη – Νίκος Παρασκευάς – Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης – Γιώργος Α. Τζωράκης

Διευθυντής Φωτογραφίας | Μιχάλης Μπούχλης

Μοντάζ | Μιχάλης Μπούχλης

Μουσική | Γιώργης Μανωλάκης

Μίξη Ήχου | Teemu Takalo

Μετάφραση – Υποτιτλισμός | Αδάμ Αρβελάκης

Παραγωγή | Cyclos Film

Συμπαραγωγή | Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση