HomeHL-9Ζοφερή η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης

Ζοφερή η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης

Χαμηλές πληρότητες και φόβοι για λιγότερα έσοδα ακόμα και από τα περυσινά επίπεδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζοφερή είναι η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης ακόμη και τις πιο δημοφιλείς, καθώς η σεζόν συνεχίζεται με τα μισά σχεδόν ξενοδοχεία και καταστήματα κλειστά και ελάχιστους τουρίστες.

Τα ταξίδια από τους Βρετανούς μέχρι στιγμής παραμένουν απαγορευτικά, το ίδιο συμβαίνει και με τους Ρώσους και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες που άρχισαν να λειτουργούν με πολύ χαμηλές πληρότητας, προσπαθούν να γεμίσουν κρεβάτια με σημαντικές προσφορές.

«Η κατάσταση είναι τραγική» είπε στην εφημερίδα  «ΠΑΤΡΙΣ» ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, σημειώνοντας: «Δεν έχουν ανοίξει ούτε τα μισά ξενοδοχεία και τουριστικά καταστήματα και οι πληρότητας στα καταλύματα είναι της τάξης του 15%-20% με εξαίρεση ελάχιστες μονάδες που έχουν υψηλές πληρότητες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ειδικά ο Δήμος Χερσονήσου που έχει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό βρετανών τουριστών, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

«Στην Χερσόνησο, βλέπεις να κυκλοφορούν τουρίστες, αλλά στις 10-11 το βράδυ τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν.
Στις Γούβες, τη Σταλίδα, τα Μάλια, η κίνηση είναι «σχεδόν στο μηδέν».

«Η κατάσταση στον τουρισμό εξελίσσεται χειρότερα από ό,τι περιμέναμε», επεσήμανε ο κ. Ζαχαρίας Χνάρης, η εταιρεία του οποίου έχει το μάνατζμεντ σε περισσότερες από 40 ξενοδοχειακές μονάδες εντός και εκτός Κρήτης.

Σημείωσε ότι υπάρχουν ξενοδοχεία που άνοιξαν, δεν θα αντέξουν όμως χωρίς πελάτες και θα κλείσουν, μέχρι να απελευθερωθούν βασικές τουριστικές αγορές, ενώ είπε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία που σήμερα είναι σε λειτουργία, έχουν ιδιαίτερα χαμηλές πληρότητες.

«Από την Ευρώπη περιμένουμε κίνηση μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και ελπίζουμε να πάει καλά ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος”.

«Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε, η σεζόν θα διαμορφωθεί με βάση τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

«Κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν οι πτήσεις από τη Ρωσία, αλλάζουν τις ημερομηνίες συνεχώς και είμαστε όλοι σε αναμονή» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Τez Tours Ελλάδας Μανώλης Απλαδενάκης, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι απόλυτα ρευστή.

Ο ίδιος είπε ότι φέτος η σεζόν οικονομικά φαίνεται ότι θα είναι χειρότερη από την περυσινή, γιατί θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, ενώ πέρυσι λειτούργησε το 1/3 από αυτά. «Πού θα πρωτοπάει ο κόσμος που θα έρθει, όταν
έλθει;». είπε.

Ο κ. Απλαδενάκης είπε ότι τώρα ένας ξενοδόχος που έχει πληρότητα 50%-60% είναι ευχαριστημένος, γιατί τουλάχιστον «δεν μπαίνει μέσα» και βγάζει τα έξοδά του.

Ο γενικός διευθυντής της Tez, σχολίασε μάλιστα ότι πολλοί ξενοδόχοι στην αγωνία τους να γεμίσουν τα άδεια κρεβάτια, «ρίχνουν» τις τιμές κατά 20%-30%. Είναι ξεκάθαρο ότι διανύουμε μια ακόμη δύσκολη τουριστική χρονιά ελπίζοντας όλοι σε καλύτερα νούμερα τον επόμενο μήνα, και στην επέκταση της σεζόν», κατέληξε
ο κ. Απλαδενάκης.

Telegraph: Χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στη Βρετανία ενδέχεται να επιτραπεί να ταξιδεύουν σε χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» λίστα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, γράφει η εφημερίδα The Telegraph.

Μέχρι σήμερα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την Covid-19.

Η «πορτοκαλί» λίστα περιλαμβάνει χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα.

Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας κάνουν λόγο για επικείμενη εισήγηση σχετικά στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας σε δύο εβδομάδες. Παράλληλα, ρεπορτάζ του Sky News το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαίωσε μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου του Λονδίνου ότι η κυβέρνηση εκτιμά τη μεγάλη πρόοδο της ανοσοποίησης του πληθυσμού μέσω των εμβολίων και εξετάζει τρόπους ώστε να διευκολύνει την επιστροφή των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση