HomeHL-9Απολογούνται οι Κρητικοί για τα θερμοκήπια με… χασίς

Απολογούνται οι Κρητικοί για τα θερμοκήπια με… χασίς

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 13 αλλοδαποί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν», ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους 13 από τους αλλοδαπούς που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δούλευαν νυχθημερόν στα θερμοκήπια όπου εντοπίστηκαν τα χιλιάδες δενδρύλλια ινδικής αντί της βιομηχανικής κάνναβης για την οποία είχε χορηγηθεί η σχετική άδεια σε 53χρονο κρητικό.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία και οι 13, κυρίως Ινδοί και Αλβανοί, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι υπόλοιποι από τους 24 συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και οι βασικοί κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Αττικής), αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται ο 53χρονος, στο όνομα του οποίου είχε δοθεί η άδεια για την επένδυση, ο 38χρονος αδερφός του, ο οποίος θεωρείται από την Αστυνομία ότι είχε το γενικό κουμάντο σε όλα, δύο ακόμα συγγενικά τους πρόσωπα, νεαρής ηλικίας, καθώς και ένας γεωπόνος, ο οποίος επίσης φέρεται σύμφωνα με τις Αρχές να είχε καταλυτικό ρόλο στο φιλόδοξο και κερδοφόρο εγχείρημα που είχε στηθεί σε αυτή τη μισθωμένη έκταση στην ανατολική Αττική. Ακόμα μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 59χρονος επιχειρηματίας, στο χώρο του οποίου βρέθηκαν αρκετά όπλα και χρήματα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, από τα 46.000 δενδρύλλια που βρέθηκαν συνολικά εντός και εκτός θερμοκηπίων, σε περιφραγμένο χώρο, οι αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους είναι καταπέλτης για τα δείγματα που είχαν ληφθεί από τα σχεδόν 30.000 δενδρύλλια. Εκκρεμεί η διαδικασία για τα υπόλοιπα. Επισήμως πάντως η Αστυνομία μιλάει για ένα προσδοκώμενο όφελος που θα άγγιζε μίνιμουμ τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Εφημερίδα «Πατρίς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση