HomeΚΟΣΜΟΣΜπαμπατζάν: Ο Ερντογάν νομίζει ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτόν

Μπαμπατζάν: Ο Ερντογάν νομίζει ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτόν

Έντονη κριτική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντονη κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Αλί Μπαμπατζάν σχετικά με την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο πρόεδρος της Τουρκίας αλλά και τη σχέση που αναπτύσσει με τον Τζο Μπάιντεν. «Ο νέο-εκλεγείς πρόεδρος στην Αμερική σε κρατά να περιμένεις στην ουρά για να σου τηλεφωνήσει μετά από 5 μήνες και είστε πάλι εκεί. Δεν συνεργάζεται πλέον με τους ειδικούς. Αυτός που λέει να μη λέτε “εγώ κι εγώ” είναι αυτός που το έκανε. Πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτόν», σημείωσε ο Μπαμπατζάν.

Επιπλέον, κατηγόρησε των Ερντογάν για την εξωτερική πολιτική της χώρας σημειώνοντας ότι «η Τουρκία έχει χάσει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών. Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με αλαζονεία. Χάσατε χρήματα, χάσατε φίλους στο εξωτερικό, χάσατε αεροπλάνα (F-35). Αυτή είναι μια πολιτική της χασούρας».

Για τη συνάντηση που είχε ο Ερνοτογάν με τον Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ανέφερε: «Μίλησαν χθες για 48 λεπτά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά η ουσία είναι 24 λεπτά για τον καθένα. Το μισό ήταν η μετάφραση12 λεπτά για εσάς, 12 λεπτά για εκείνον, περίπου 12 λεπτά ο καθένας. Ο υπολογισμός είναι απλός. Ο πρόεδρος της χώρας μου περίμενε μήνες για 12 λεπτά για να πει τα προβλήματά του πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν πολύ χαρούμενοι που κατάφεραν να δουν ο ένας τον άλλον και να πουν τα προβλήματά τους για 12 λεπτά. Αυτή η χώρα δεν το αξίζει. Η κατάσταση είναι πολύ, πολύ οδυνηρή».

«Τί σημαίνει πραγματική εξωτερική πολιτική; Εξωτερική πολιτική σημαίνει διπλωματία, εγκαθίδρυση πολιτικού διαλόγου, επίλυση προβλημάτων μιλώντας, ακολουθώντας μια ειρηνική πορεία, μείωση των εχθρών, αύξηση των φίλων. Η εξωτερική πολιτική αυτής της χώρας δεν μπορεί να χαθεί λόγω της προσωπικής στάσης κάποιου», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση