HomeHL-9Εκτός η Κρήτη από την «πράσινη» λίστα της Βρετανίας – Τι λένε οι τουριστικοί φορείς

Εκτός η Κρήτη από την «πράσινη» λίστα της Βρετανίας – Τι λένε οι τουριστικοί φορείς

Πότε αναμένεται να αυξηθούν οι κρατήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτός από την «πράσινη» λίστα της Βρετανίας βρέθηκε χθες η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η Κρήτη παραμένει στις «πορτοκαλί» περιοχές με την κυβέρνηση να απευθύνει σύσταση στους Βρετανούς τουρίστες να μην προχωρούν σε διακοπές.

Η είδηση αυτή, αν και απογοήτευσε τους Βρετανούς τουρίστες, δεν φαίνεται να έπεσε σαν… κεραυνός εν αιθρία στους τουριστικούς φορείς της Κρήτης.

«Η απόφαση της Βρετανίας να μην εντάξει την Κρήτη στην «πράσινη λίστα» της ήταν κάτι το αναμενόμενο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης τονίζοντας πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα καλύτερη μόλις η περιοχή γίνει «πράσινη».

«Εμείς παραμένουμε με τις πτήσεις που έχουμε προς το παρόν και θα περιμένουμε την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Δική μου πεποίθηση είναι ότι θα έχουν φτιάξει τα επιδημιολογικά στοιχεία μετά τις 23 Ιουνίου. Τότε θα μας ανοίξει η Βρετανία καθώς θα έχουμε πρασινήσει», επεσήμανε ο κ. Βλατάκης ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε πως γνώριζαν εξ αρχής ότι θα καθυστερήσει το άνοιγμα σε κάποιες χώρες: «Αυτό το ξέραμε εξ αρχής γιατί η μεγαλύτερη εταιρία tour operator είχε πει ότι θα ξεκινήσουν οι πτήσεις στις 23 Ιουνίου. Αυτό έδωσε ένα μήνυμα στο πώς θα κινηθεί η αγορά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκου Χαλκιαδάκη.

«Ήταν σίγουρο πως δεν θα άνοιγε η Μεγάλη Βρετανία για την Κρήτη. Κι αυτό θα συνεχιστεί για όλον τον Ιούνιο. Προς τα τέλη του μήνα θα υπάρχει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και θα ενταχθούμε στις πράσινες λίστες των χωρών», τόνισε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Το 22% των ξενοδοχείων είναι ανοιχτά

Αυτή τη στιγμή στην Κρήτη το 22% των ξενοδοχείων είναι ανοιχτά με τις μεγάλες αλυσίδες να έχουν την μεγαλύτερη πληρότητα.

«Μέρα με τη μέρα αλλάζει η εικόνα των κρατήσεων. Ήδη το 22% των ξενοδοχείων έχουν ανοίξει. Κάποια ξενοδοχεία έχουν πληρότητα που αγγίζει το 30% ενώ κάποιες μεγάλες αλυσίδες αγγίζουν σε πληρότητα και το 70%», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Καμία ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη

Η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη δεν προκαλεί ανησυχία στους τουριστικούς φορείς του νησιού.

«Δεν μα ανησυχούν καθόλου, δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός. Έχω μιλήσει με τον κ. Σουρβίνο και τον κ. Τζανάκη και πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που τα βρήκαν και τα ιχνηλατήσανε ενώ τα εμβόλια «πιάνουν» και αυτή τη μετάλλαξη», τόνισε ο κ. Βλατάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση