HomeHL-9Τραγωδία στα Χανιά: Τι ερευνούν οι αρχές

Τραγωδία στα Χανιά: Τι ερευνούν οι αρχές

Tα τελευταία βήματα της μικρής Ιωάννας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα λόγια των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών που παρακολουθούσαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η μικρή Ιωάννα μέσα στην οικογένεια, προσπαθεί η ασφάλεια των Χανίων μέσα από τις καταθέσεις τους να βρει απαντήσεις στο θάνατό της.

Ήδη από τις αναφορές τους στους αστυνομικούς, η ψυχολογία του κοριτσιού δεν ήταν καθόλου καλή εξαιτίας των οικογενειακών προβλημάτων απόρροια των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πατέρας της. Μάλιστα τα προβλήματα αυτά επηρέαζαν , σύμφωνα με το protothema.gr, την ψυχολογία και των αδερφών της.

Μυστήριο για την αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι ενώ δίπλα από το άψυχο σώμα της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά,δεν βρέθηκε ακόμη το κινητό της τηλέφωνο και η ζακέτα που φορούσε όπως την κατέγραψε και βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην τελευταία της διαδρομή.

Κατά την εξέταση του άψυχου παιδικού κορμιού ο ιατροδικαστής διαπίστωσε αρκετές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας του πεσίματος από μεγάλο ύψος. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το παιδί έπεσε με τα πόδια προς τα βράχια σε οριζόντια θέση. Τα παραπάνω στοιχεία ίσως δώσουν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα για τον αδόκητο θάνατό της που έχει βυθίσει στο πένθος τα Χανιά.

Μητέρα 11χρονης: «Η Ιωάννα μου έγινε ένας άγγελος»

Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του παιδιού της, η μητέρας της 11χρονης Ιωάννας μιλάει για όλους και για όλα.

«Το παιδί μου τώρα έχει γίνει ένας άγγελος και από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα με προστατεύει» λέει αρχικά η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας στην εκπομπή T Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha και περιέγραψε τα εφιαλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Από τη στιγμή που η κόρη της εξαφανίστηκε μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε νεκρή από πυροσβέστη.

«Το παιδί έφυγε για μια βόλτα το βράδυ της Τετάρτης και όταν άρχισαν να περνούν οι ώρες βγήκα για να την ψάξω. Την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Δεν ήταν κλειστό και έτσι πίστευα πως η Ιωάννα βρισκόταν κάπου και το είχε στο αθόρυβο. Επέστρεψα κάποια στιγμή σπίτι καθώς πίστευα πως η Ιωάννα θα είχε γυρίσει. Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα στην αστυνομία και δήλωσα την εξαφάνιση».

Κάμερα ασφαλείας εντόπισε την 11χρονη

Κάμερα ασφαλείας εντόπισε το 11χρονο κορίτσι να περνά από τα φανάρια της Χρυσής Ακτής και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Ως εκ τούτου, καταρρίπτεται το αρχικό σενάριο περί βόλτας της Ιωάννας στην παραλία «Άπτερα». Το βίντεο δείχνει το κοριτσάκι να κρατά σακούλα από σούπερ μάρκετ της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγόρασε ένα σνακ, πριν κατευθυνθεί στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Παρότι η ώρα έχει περάσει, με τη μικρή να λείπει από το σπίτι, την Τετάρτη περίπου στις 11 το πρωί δηλώθηκε η εξαφάνισή της, από συγγενικό της πρόσωπο.

Οι αρχές βρέθηκαν επί ποδός, με την αστυνομία, την πυροσβεστική και το λιμενικό να «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού μετείχε και drone. Παράλληλα, εκδόθηκε Amber Alert, με τα στοιχεία της 11χρονης και τη φωτογραφία της.
11xroni-xania
Ωστόσο οι έρευνες πήραν τραγική τροπή. Ζευγάρι περιπατητών ενημέρωσε την αστυνομία ότι είδαν ένα νεκρό κοριτσάκι στα βράχια δίπλα στην θάλασσα, κάτω από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Αμέσως, οι άνδρες της επιχείρησης έσπευσαν στο σημείο, όπου βρήκαν το άψυχο σώμα του κοριτσιού.

Αποχαιρέτησαν την 11χρονη Ιωάννα

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης παίχτηκε η τελευταία πράξη του… δράματος για την 11χρονη Ιωάννα.

Φίλοι και συγγενείς απηύθυναν το τελευταίο «αντίο» στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Γιαγιά 11χρονης: Να θάψω το εγγόνι μου; Είναι χαστούκι με δύο παλάμες

«Να με θάψουν εμένα, δεν θα στενοχωριόμουν. Να θάψω εγώ το εγγόνι μου; Να θάψω εγώ το εγγόνι μου; Είναι ένα χαστούκι με δύο παλάμες, όχι με μία και με τρεις μπορώ να πω. Αλλά δυστυχώς πλέον είναι αργά τα πράγματα, δεν αλλάζουν αυτή τη στιγμή», εξέφρασε η γιαγιά της 11χρονης και μητέρα του πατέρα της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Και συνέχισε τονίζοντας το εξής: «Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να είμαστε μια γροθιά. Εγώ αυτή τη στιγμή, θέλω πρώτα να ηρεμήσουμε, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εγώ βλέπω ότι έχασα την εγγόνα μου και είμαι τριπλά στενοχωρημένη».
«Έπρεπε να μας ειδοποιήσει, μπορεί να το είχαμε βρει, μπορεί να ζούσε»

«Κοιτάξτε να δείτε, εγώ το παιδί, επειδή ακούσαμε διάφορα, το πήγαμε και του κάναμε νεκροτομή – νεκροψία. Οπότε εμείς έχουμε το πόρισμα αυτό. Η αστυνομία δεν είχε το πόρισμα αυτό και έβγαλε ας πούμε ένα ατύχημα. Το πόρισμα δεν δείχνει ούτε βιασμό, τώρα το παιδί παραπάτησε, ζαλίστηκε».

Μάλιστα, άφησε και αιχμές προς τη μητέρα της 11χρονης. «Να περιπλανιέται το παιδί τη νύχτα και να το δηλώνει (σ.σ. μάνα) το πρωί της άλλης ημέρας; Βέβαια, δεν ήμουν ούτε μπροστά ούτε έβλεπα τι συμβαίνει και γιατί πήγε πρωί βράδυ… Δεν έπιασε το τηλέφωνο να πει ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Έπρεπε να μας ειδοποιήσει έστω να βγούμε κι εμείς λίγο να το ψάξουμε, μπορεί να το είχαμε βρει, μπορεί να ζούσε, μπορεί να είχε χτυπήσει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση