HomeΕΛΛΑΔΑΜετακινήσεις: Τι αλλάζει – Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί

Μετακινήσεις: Τι αλλάζει – Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί

Πότε φοράμε μάσκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πότε επιτρέπεται η υπέρβαση του ορίου για τους επιβαίνοντες – Τι προβλέπεται για τους μαθητές, τους ανήλικους και τα άτομα που χρήζουν βοήθειας

Αυξήθηκε ο αριθμός των επιβαινόντων σε ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων για την εξάπλωση του Covid-19, ωστόσο παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας προσώπου με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση ο αριθμός των επιβατών στα αυτοκίνητα και ταξί αυξάνεται σε τρεις από δύο (πλέον του οδηγού).

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει:

Μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ (επιβατικά δημόσιας χρήσης) οχήματα και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ (επιβατικά ιδιωτικής χρήσης) οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.

Μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.

Μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Σε μη αστικές περιοχές ωστόσο για τη μετακίνησή τους με ταξί από και προς το σχολείο επιτρέπονται έως τέσσερις μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας εντός των οχημάτων παραμένει. Εξαιρούνται της υποχρέωσης μόνο οι σύζυγοι, οι συμβιούντες και οι συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Επιπλέον η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση