HomeHL-GreeceΕλληνας επιβάτης της πτήσης-θρίλερ «Αθήνα-Βίλνιους» περιγράφει: «Ζήσαμε ταινία τρόμου»

Ελληνας επιβάτης της πτήσης-θρίλερ «Αθήνα-Βίλνιους» περιγράφει: «Ζήσαμε ταινία τρόμου»

«Είδαμε δίπλα μας μαχητικά αεροσκάφη και μετά καταλάβαμε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έλληνας επιβάτης της πτήσης της Ryanair Αθήνα-Βίλνιους μίλησε για το πώς βίωσε όλα όσα έγιναν λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης στη Λευκορωσία για να συλληφθεί ο δημοσιογράφος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», σημείωσε πως «μπήκαμε στην πτήση για να πάμε στην οικογένειά μας. Ήμαστε σε διαδικασία προσγείωσης. Δέκα λεπτά πριν προσγειωθούμε στο Βίλνιους, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση».

«Λέει ο πιλότος ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Δεν μας εξήγησε τον λόγο. Προσγειωθήκαμε στο Μινσκ και ήμασταν σε αναμονή μέσα στο αεροπλάνο. Ήρθαν άνθρωποι και σκυλιά για έλεγχο. Μετά από μια ώρα κατεβήκαμε. Ήταν κανονική πτήση, σαν να μη τρέχει τίποτα», είπε μεταξύ άλλων ο ένας εκ των Ελλήνων επιβατών. Οπως είπε, καθόταν πολύ κοντά με τον δημοσιογράφο που συνελήφθη. «Όταν ακούστηκε ότι γυρνάει Λευκορωσία το αεροπλάνο, είδα την αντίδραση του. Έπιανε το κεφάλι του σαν να ξέρει ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ήταν φοβισμένος. Τον έβλεπες και έλεγες κάτι συμβαίνει με αυτόν».

«Είδαμε δίπλα μας μαχητικά αεροσκάφη και μετά καταλάβαμε»

Μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ οι επιβάτες περίμεναν σε ένα χώρο αναμονής. «Περιμέναμε στο χώρο αναμονής, δεν μας άφηναν να πάμε ούτε στην τουαλέτα. Μετά από λίγο ήρθαν κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Αυτός καθόταν δίπλα μου, σαν να μη συνέβαινε κάτι. Ζήσαμε μια ταινία τρόμου», τόνισε ο Έλληνας, εκφράζοντας τη χαρά του που βρέθηκε ξανά με την οικογένειά του.

Επιπλέον, δηλώσεις για την πτήση – θρίλερ της Ryanair έκανε και στον ΣΚΑΙ. «Είδαμε δίπλα μας μαχητικά αεροσκάφη και όταν προσγειωνόμασταν και όταν απογειωνόμασταν. Μετά καταλάβαμε, μας ενημέρωσαν», σχολίασε υπογραμμίζοντας πως «δεν ήξερα ότι ήταν δημοσιογράφος. Τον ψάξανε έξω από το λεωφορείο που μας είχαν κρατημένους εμάς και μετά τον βάλανε μέσα στο λεωφορείο σαν να μην τρέχει τίποτε. Ένας σεκιουριτάς τον έψαξε».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική πρεσβεία που μας βοήθησε»

«Μας είχαν 3 ώρες έξω, χωρίς τουαλέτα, χωρίς να μας πουν κάτι, έψαξαν τις βαλίτσες με σκυλιά και ο συγκεκριμένος κύριος (ο δημοσιογράφος) ήταν δίπλα μας ακριβώς εκεί που ήταν όλοι μαζεμένοι και μετά ήρθαν υψηλόβαθμοι, μάλλον αστυνομικοί ήταν και τον πήρανε. Νόμιζα ότι γινόταν κάποιου είδους άσκηση. Ανησυχείς όταν πας σε μια χώρα που ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Λες: Πού πάω; Τι κάνω; Θα γυρίσω στο σπίτι μου να δω τα παιδιά μου; Είναι τρομακτικό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική πρεσβεία που μας βοήθησε», σημείωσε ο κ. Πετάλης.

«Είχαμε επικοινωνία με τους δικούς μας. Μας ταλαιπώρησαν αρκετά», προέταξε αποκαλύπτοντας ότι όταν προσγειώθηκαν επιτέλους στο Βίλνιους «ήρθε ο πρωθυπουργός κατευθείαν μέσα στο αεροπλάνο μας ενημέρωσε, είπε να κάνουμε υπομονή και ότι θα πάμε γρήγορα στα σπίτια μας. Όλα καλά, συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση