HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Το Λονδίνο θα συνεργαστεί με τις Βρυξέλες για το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιωτικών μετακινήσεων

Βρετανία: Το Λονδίνο θα συνεργαστεί με τις Βρυξέλες για το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιωτικών μετακινήσεων

Παραμένει στην «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας η Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βρετανία θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιωτικών μετακινήσεων, αλλά απαιτείται μια προσεκτική προσέγγιση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν να επιτρέψουν την είσοδο στο ευρωπαϊκό μπλοκ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η απόφαση ενδέχεται να επιτρέψει την είσοδο στην ΕΕ και για τους Βρετανούς. «Θα συνεργαστούμε μαζί τους», δήλωσε ο Χάνκοκ σε συνέντευξη Τύπου. «Νομίζω ότι είναι σοφό να ακολουθήσουμε μια προσεκτική προσέγγιση για τα διεθνή ταξίδια».

Παραμένει στην «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας η Ελλάδα

Η Βρετανία ήρε την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια τη Δευτέρα, αλλά η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει έως τώρα μόνο 12 χώρες ασφαλείς για ταξίδια, χωρίς την υποχρέωση οι ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, περιορίζοντας την όποια ανάκαμψη του κλάδου.

«Είναι σαφές για εμάς ότι η Αμερική θα πρέπει να είναι στην πράσινη λίστα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Σoν Ντόιλ. Ο επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι δήλωσε ότι στη λίστα θα πρέπει να προστεθούν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Υπουργοί έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές σε χώρες που δεν είναι στην πράσινη λίστα, ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κατάλογος αυτός δεν θα επεκταθεί άμεσα λόγω του κινδύνου των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού. «Δεν αναμένω ότι θα έχουμε προσθήκες (στη λίστα) πολύ γρήγορα και πράγματι θα διατηρήσουμε ένα πολύ, πολύ αυστηρό καθεστώς στα σύνορα για το άμεσο μέλλον», δήλωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση