Μέχρι και σήμερα όμως το μυστήριο της δολοφονίας της 54χρονης Βρετανίδας Jean Hanlon παραμένει άλυτο. Η επιμονή της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, δηλαδή των τριών γιων της να βρουν την άκρη του νήματος και να μάθουν επιτέλους τι συνέβη στη μητέρα τους εκείνη τη μοιραία νύχτα του Μαρτίου του 2009, βρήκε για μία ακόμα φορά «ευήκοα ώτα» στους κόλπους της Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, αν και ο φάκελος της υπόθεσης έχει τεθεί και ανασυρθεί από το αρχείο τουλάχιστον τρεις φορές, θα υπάρξει και νέος κύκλος ερευνών. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Π», τις έρευνες ανέλαβε να «τρέξει» το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος μετά το πράσινο φως που έδωσαν ο αρμόδιος εισαγγελέας και η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη που τοποθετεί σε νέα βάση την όλη διερεύνηση της υπόθεσης. Αναμφίβολα, υπάρχουν σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς αναφερόμαστε σε μία δολοφονία-θρίλερ 12 χρόνια πίσω (μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό για μία έρευνα), όμως η εμπλοκή του Τμήματος Οργανωμένου συνιστά μία ακόμα απόδειξη ότι οι Ελληνικές Αρχές δείχνουν τη δέουσα σοβαρότητα στην διερεύνηση της υπόθεσης και επιδιώκουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για εξιχνίαση αυτής της δολοφονίας, όπως τελικά έχει χαρακτηριστεί.

jean-hanlon

Η  εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» επικοινώνησε με το δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης Jean Hanlon, κ. Απόστολο Ξυριτάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε την έναρξη του νέου κύκλου ερευνών, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τα παιδιά της 54χρονης Βρετανίδας που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν σταματήσει να παλεύουν για την ανάδειξη της αλήθειας, ζητώντας να δικαιωθεί η μνήμη της μητέρας τους. Όπως σχολίασε, οι αρμόδιες Αρχές για μία ακόμα φορά στάθηκαν με ευαισθησία απέναντι στο αίτημα της οικογένειας που επιμένει να μάθει τι έγινε εκείνη τη νύχτα. Η ελπίδα όλων είναι επιτέλους να «φωτιστούν» πτυχές που παρέμειναν στο σκοτάδι όλα αυτά τα χρόνια και ίσως τελικά να κρύβουν το μυστικό αυτού του θρίλερ.

Η Jean Hanlon ήταν μία αξιαγάπητη γυναίκα που λάτρεψε την Κρήτη και γι’ αυτό επέλεξε να ζήσει στο νησί. Το πτώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, δηλαδή στις 9 Μαρτίου του 2009. Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα.

Τελικώς ο θάνατός της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας φυσικά νέα τροπή στις έρευνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση