HomeΕΛΛΑΔΑΞάφριζαν ηλικιωμένους ως υπάλληλοι του Δήμου ή της ΔΕΗ

Ξάφριζαν ηλικιωμένους ως υπάλληλοι του Δήμου ή της ΔΕΗ

Στην Καβάλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας θεός ξέρει πόσοι ανυποψίαστοι ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα δυο ζευγαριών που «χτυπούσαν» σε οικισμούς του νομού Καβάλας από τον Φεβρουάριο του 2020 ως τον περασμένο Ιανουάριο, παριστάνοντας άλλοτε τους δημοτικούς υπαλλήλους και άλλοτε τους τεχνικούς της ΔΕΗ!

Όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Παγγαίου, δρώντας όλοι μαζί ή ανά δυο, διέπραξαν επτά κλοπές με λεία μετρητά ύψους 32.000 ευρώ, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά, καθώς και δύο απόπειρες κλοπής. Ως τώρα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας γυναίκας και ενός άνδρα, ενώ τα στοιχεία του δεύτερου ζευγαριού ερευνώνται.

Οι γυναίκες ήταν αυτές που αναλάμβαναν να ξαφρίσουν τους ηλικιωμένους, ενώ οι άνδρες περίμεναν στα οχήματά τους για να τις βοηθήσουν στην διαφυγή. Μια από τις δράστιδες παρίστανε την υπάλληλο του Δήμου που τάχα πήγε για απολύμανση για την πρόληψη ασθενειών ή την τεχνικό της ΔΕΗ που δήθεν θα επιδιόρθωνε βλάβη στον πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Και στις δυο περιπτώσεις, έλεγαν στα ηλικιωμένα θύματα ότι υπήρχε κίνδυνος να καταστραφούν τα χρήματα και τα τιμαλφή που υπήρχαν στο σπίτι και τους ζητούσαν να τα βάλουν μέσα σε… μαξιλαροθήκες! Αφού κρατούσαν τους ενοίκους απασχολημένους, τα άρπαζαν και διέφευγαν με το όχημα του συνεργού τους. Σε βάρος του ταυτοποιημένου ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση