HomeHL-9ΦΩΤΟ: Στις εκκλησίες οι πιστοί για τα Εγκώμια

ΦΩΤΟ: Στις εκκλησίες οι πιστοί για τα Εγκώμια

Δείτε εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες πιστοί βρέθηκαν τις εκκλησίες προκειμένου να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες της ημέρας.

logo-egkomia1

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο καρέκλες με τους Ηρακλειώτες να κάθονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις όπως ορίζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

logo-egkomia

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιφορά του Επιταφίου φέτος, εξαιτίας των μέτρων, θα γίνει μόνο γύρω από τον εκάστοτε Ναό και όχι στους δρόμους του Ηρακλείου.

agios-titos-epitafios

Πάσχα: Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση