HomeHL-9Γηροκομείο στα Χανιά: Ερευνώνται και νέοι θάνατοι

Γηροκομείο στα Χανιά: Ερευνώνται και νέοι θάνατοι

Μπορεί να φτάσουν στους 80 συνολικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξελίξεις στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά που ερευνάται για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργημάτων. Όπως μετέδωσε η Ευτυχία Πενταράκη την Τετάρτη στο δελτίο ειδήσεων του Open TV, η έρευνα φέρεται να έχει εντοπίσει και άλλους θανάτους ανθρώπων στο ίδρυμα αυτό, οι οποίοι δεν είχαν γίνει γνωστοί νωρίτερα και αν αυτό επιβεβαιωθεί, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις αρχές του 2020 μπορεί να πλησιάσει ακόμα και τους 80.


Στην… αντεπίθεση το γηροκομείο

Την πόρτα της Εισαγγελίας Χανίων πέρασαν χθες το πρωί οι δικηγόροι του Γηροκομείου που έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μάτι του κυκλώνα.

Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος Ιωάννης Σφακιωτάκης εξέφρασαν το παράπονό τους παράλληλα με το αίτημα για την εξέταση όσο δυνατόν περισσότερων μαρτύρων, αφού ενώ πάνω από 50 άτομα είναι έτοιμα να καταθέσουν, δεν έχει καταθέσει κανείς.

Ακόμη, έκανε λόγο για συκοφαντίες και αβάσιμες καταγγελίες, αφού η μονάδα ελεγχόταν επανειλημμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όσα ακούγονται μόνο ζημιά κάνουν στην επιχείρηση.

Από πλευράς του, ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος πρόσθεσε οτι θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, για δύο πρώην εργαζομένους της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ίσως όμως και περισσότερα άτομα.

Στον Αρειο Πάγο στις 5 Μαΐου ο δικηγόρος του γηροκομείου Χανίων

Σε δήλωση, με την οποία ανακοινώνει ότι στις 5 Μαΐου θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα για να κληθούν ως μάρτυρες τουλάχιστον 20 άτομα, συγγενείς φιλοξενουμένων αλλά και πρώην εργαζόμενοι, προχώρησε ένας από τους δικηγόρους του γηροκομείου στα Χανιά που είναι στο επίκεντρο ερευνών ύστερα από καταγγελίες για τη μεταχείριση των ηλικιωμένων.

Ο δικηγόρος Νικόλαος Ρουσσόπουλος αναφέρει επίσης ότι θα ζητήσει να κληθούν και υπάλληλοι εμπλεκόμενων φορέων στον έλεγχο της λειτουργίας του γηροκομείου. Επίσης, αφήνει αιχμές, υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα καλούνται και καταθέτουν μόνο καταγγέλλοντες.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Στις 05/05/2021 και ώρα 12:30μ.μ. θα μεταβώ τον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσω συμπληρωματικό υπόμνημα για να κληθούν να καταθέσουν συμπληρωματικώς τουλάχιστον 20μάρτυρες συγγενείς φιλοξενουμένων και πρώην εργαζόμενοι, να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων φορέων στον έλεγχο της λειτουργίας του οίκου από την Περιφέρεια, Πρόνοια, Υγειονομικό, Ε.Ο.Δ.Υ. και Εθνική Αρχή Διαφάνειας που πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην μονάδα καθώς επίσης και να εκφράσω την αγωνία διότι μέχρι σήμερα καλούνται και καταθέτουν μόνο οι ελάχιστοι καταγγέλλοντες, ενώ δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι τουλάχιστον 73 μάρτυρες που προτείνουμε είναι ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ. Επομένως, στο στάδιο αυτό που βρισκόμαστε της προκαταρκτικής πρέπει να ακουστούν και οι δύο πλευρές, ώστε ο ζυγός της Δικαιοσύνης να ισορροπήσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση