HomeHL-9Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας λίγο πριν το Πάσχα που θα θυμίζει καλοκαίρι!

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας λίγο πριν το Πάσχα που θα θυμίζει καλοκαίρι!

Πότε και που θα δούμε...38αρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αραιές νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ για τον καιρό σε όλη σχεδόν την χώρα.

Οι νεφώσεις θα είναι παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία πάντως, θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα για την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες το Πάσχα

Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσουν όλες οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα που αναμένονται κυρίως τη Μ. Τετάρτη (28/04) θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04).

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι η συνεχής σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται έως και το Μέγα Σάββατο (01/05) σε 5 επιλεγμένες πόλεις της χώρας.

Όπως φαίνεται σε αυτή, σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία από τη Μεγάλη Παρασκευή (30/4) κι έπειτα θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο  μάλιστα 1η Μαΐου ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, τουλάχιστον μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, στην Κρήτη αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, ο κ. Μαρουσάκης, σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει τα εξής:

«Με τον καιρό να εναρμονίζεται αργά και σταθερά με το ημερολόγιο που δείχνει πλέον προχωρημένη Άνοιξη, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες που θα μας οδηγήσουν στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη μετεωρολογική παράμετρος που θα εμφανίζει αξιόλογο ενδιαφέρον για τις επόμενες 5 με 7 ημέρες θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας η οποία σιγά σιγά θα θυμίζει καλοκαίρι μιας και αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Kελσίου. Κατά τ’ άλλα κάποιες αραιές συννεφιές που ίσως στην πορεία τους αφήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια – κεντρικά τμήματα δεν θα προβληματίσουν ενώ και οι άνεμοι οι οποίοι θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις δεν θα δημιουργούν προβλήματα σε ξηρά και θάλασσα.

Στον πρώτο μας χάρτη μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (κόκκινες αποχρώσεις) καθώς ξεχύνεται από την Αφρική προς την περιοχή μας, ενώ στους επόμενους χάρτες αποτυπώνεται η μέγιστη θερμοκρασία μέρα με τη μέρα η οποία θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς Kελσίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση