HomeHL-SportsΝίκη σωτηρίας ο ΟΦΗ ήττα – καταστροφή η ΑΕΛ

Νίκη σωτηρίας ο ΟΦΗ ήττα – καταστροφή η ΑΕΛ

Τεράστιο τρίποντο παραμονής (0-1) μέσα στο Αλκαζάρ για τους Κρητικούς, που σχεδόν καταδικάζει τους «βυσσινί» σε υποβιβασμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μπαλοθιά» παραμονής… Μία πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΛ καθώς την υπέταξε με 0-1 για την 5η «στροφή» των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας 1.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 33’, με τον Ντε Γκούζμαν να σκοράρει και να χαρίζει στους Κρητικούς ένα τρίποντο – χρυσάφι.

Αυτή ήταν η έβδομη φετινή νίκη για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια η οποία έφτασε τους 28 βαθμούς και έκανε αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.

Οι «βυσσινί» στην αντίπερα όχθη, βλέπουν τον υποβιβασμό κατάματα καθώς υποχώρησαν στη 14η και τελευταία θέση της κατάταξης και πλέον βρίσκονται στο -3 από τον 13ο Παναιτωλικό και στο -4 από τον 12ο ΟΦΗ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας την ΑΕΛ, που δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα. Μετά το δεκάλεπτο, οι Θεσσαλοί πήραν τα ηνία και απείλησαν στο 15’ με το σουτ – άουτ του Ντουρμισάι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ωστόσο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τον Ντε Γκούζμαν να σκοράρει με κεφαλιά στο 33’ και να γράφει το 0-1. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 41’ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όταν από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ακούνια, ο Βάτερμαν έκανε σπουδαία επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Στο 59’ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Κοροβέση από τον Μπέρτο ωστόσο, μετά από εξέταση VAR το πήρε πίσω σωστά καθώς υπήρξε προβολή στη μπάλα και όχι στον αντίπαλο.

Στη συνέχεια δεν σημειώθηκε  κάποια ευκαιρία, με εξαίρεση ένα σουτ του Ντε Γκούζμαν από πλεονεκτική θέση το οποίο βρήκε στα σώματα.

Στο 84’ ο Γιαννούλης αποβλήθηκε για επικίνδυνο τάκλιν στον Γλυνό αν και αρχικά ο διεθνής ρέφερι του έδειξε την κίτρινη κάρτα αλλά άλλαξε την απόφασή του κάνοντας on field review.

Μάλιστα, ο 23χρονος άσος δεν κατάφερε να συνεχίσει από το μαρκάρισμα του αντιπάλου με αποτέλεσμα και οι Θεσσαλοί να συνεχίσουν με παίκτη λιγότερο.

Στα λεπτά που απέμεναν, η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα πίεσε για την ισοφάριση ωστόσο ο ΟΦΗ άντεξε μέχρι τη λήξη κατακτώντας τους τρεις βαθμούς.

Ο Ντε Γκούζμαν έκανε τη διαφορά για τον ΟΦΗ. Ο Ολλανδός μέσος όχι μόνο πέτυχε το γκολ αλλά ήταν άψογος και στο οργανωτικό κομμάτι.

Εξαιρετικό παιχνίδι στον άξονα έκανε και ο Σακόρ, έχοντας τρεξίματα και κλεψίματα, ενώ εγγύηση στα μετόπισθεν ήταν ο Βούρος κερδίζοντας πολλές μονομαχίες.

Από πλευράς ηττημένων, περισσότερο από όλους προσπάθησε ο Ακούνια ενώ κινητικός ήταν και ο Γιακιμόφσκι.

Διαιτητής ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με βοηθούς του Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) και Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας). Υπεύθυνος VARήταν ο Γκεστράνιους (Φινλανδία) και AVARο Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος ήταν ο Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 37’ Μπέρτος, 74’ Στίφλερ, 81’ Τσόσιτς, 81’ Καρανίκας – 37’ Σακόρ, 39’ Κοροβέσης, 84’ Μεγιάδο

Κόκκινες: 85’ Γιαννούλης

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (78’ Καρανίκας), Μαξιμένκο, Τσόσιτς, Γιακιμόφσκι, Στίφλερ, Νικολιάς (55’ Κολομπίνο), Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Γλυνός), Μπεν Χατίρα (55’ Πινακάς), Ντουρμισάι (78’ Μουκάντζο), Ακούνια.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Σακόρ (81’ Στάρτζεον), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Σαρδινέρο (81’ Σολίς, 90+7’ Ουές), Γιάννου (87’ Βαφέας).

Διαφήμιση
Διαφήμιση