HomeHL-9Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για το σοκαριστικό τροχαίο στο Μπαλί

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για το σοκαριστικό τροχαίο στο Μπαλί

"Aκούσαμε ένα κάλεσμα, σαν βέλασμα μου φάνηκε εκείνη τη στιγμή από ζώο"- Τα σημεία "παγίδες" στο σημείο του τροχαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει μία νέα μαρτυρία για το τροχαίο στο Μπαλί του Ρεθύμνου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 42χρονος Νάθαν και τραυματίστηκε σοβαρά η σύζυγός του. Όπως έχει αποκαλυφθεί, το τροχαίο συνέβη τέσσερις με πέντε ημέρες πριν εντοπιστεί ο ίδιος νεκρός στον γκρεμό και η σύζυγός του βαριά τραυματισμένη, δίπλα του.

Η γυναίκα, ανήμπορη να κινηθεί, περίμενε απεγνωσμένα κάποια βοήθεια. Όταν πέρασαν τρία εφιαλτικά 24ωρα πίστεψε ότι η βοήθεια δεν θα έρθει ποτέ, ώσπου άκουσε τον δυνατό ήχο ενός μηχανήματος και κατάλαβε ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονταν κοντά της. Τότε, η 32χρονη προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνη τη στιγμή, ο δημοτικός υπάλληλος Χαράλαμπος Τσαρλιώτης, σοκάρει.

«Κάποια στιγμή που σταματήσαμε ακούσαμε ένα κάλεσμα, σαν βέλασμα μου φάνηκε εκείνη τη στιγμή από ζώο. Φώναξε μία φορά ένα σαν βέλασμα σαν να ζήταγε βοήθεια κάτι αλλά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Να πει βοήθεια».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το enikos.gr, κοίταξε από τον γκρεμό αλλά από το σημείο που βρισκόταν δεν μπόρεσε να δει ούτε τη μοτοσικλέτα ούτε την τραυματισμένη γυναίκα. Όταν άκουσε από τις ειδήσεις τι συμβαίνει, κατέρρευσε. «Σε εμένα έτυχε αυτό; Να είμαστε εκεί την Πέμπτη, να δουλεύουμε και η φουκαριάρα να καλεί βοήθεια και να μην μπορούμε να βοηθήσουμε. Κι εγώ έχω παιδιά κι είμαι συνέχεια στον δρόμο. Να μην μπορεί κάποιος να τα βοηθήσει; Ακούς ένα ‘εεεε’ ξεψυχισμένο. Δεν σου πάει ο νους ότι μπορεί να είναι άνθρωπος από πάνω».

Η 32χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων. «Φάνηκε ότι η γυναίκα που φορούσε κράνος και κουνούσε έτσι το χέρι της άρα ήταν ζωντανή, ενώ σε μικρή απόσταση απ’ αυτήν σε άλλο σημείο υπήρχε ένα πτώμα ανδρός σε προχωρημένη σήψη» δήλωσε ο διοικητής ΒΟΑΚ Χρήστος Παπαδάκης. Στο μεταξύ, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 42χρονο Νάθαν.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως έχει αναφέρει ήδη το cretapost, ο θάνατος του αδικοχαμένου Νάθαν προήλθε από κακώσεις σπλάχνων της κοιλίας και εσωτερική αιμορραγία  ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του στο cretapost, ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε εντοπιστεί εγκαίρως. Φαίνεται επίσης ότι είχε τις αισθήσεις του κάποιες ώρες μετά το τροχαίο. Tο τροχαίο προσδιορίζεται χρονικά την Δευτέρα 12 Απριλίου ή την Τρίτη 13 Απριλίου.

«Η αιτία θανάτου του είναι αιμορραγική καταπληξία, η οποία οφείλεται σε κακώσεις σπλάχνων κοιλίας και συγκεκριμένα τρώση σπληνός και ρήξη ύπατος, κακώς συμβατές με οδικό τροχαίο ατύχημα. Οι κακώσεις δικαιολογούν επιβίωση, κάτι που σημαίνει αν είχε εντοπιστεί έγκαιρα, ίσως και να μπορούσε να σωθεί. Είχαμε επίσης έντονα σηπτικά φαινόμενα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν και επικρατούν στην Κρήτη, ενώ ο χρόνος θανάτου του προσδιορίζεται στις 12 ή 13 Απρίλη«.

nathan-troxaio

Τι αναφέρει ο Γιάννης Λιονάκης
Την ίδια στιγμή ο o πρόεδρος του ΕΣΥΠΡΟΤΑ, Γιάννης Λιονάκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται στις ελλείψεις του οδικού δικτύου στο εν λόγω σημείο, όπου σημειώθηκε το σοκαριστικό τροχαίο. Ανάρτησε μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.
bali-6
bali-5
bali-4
Τι αναφέρει:
» Η ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ..
-Πέρασα με αυτοκίνητο και δεν «διέκρινα» φανερά σαμαράκια.
-Υπάρχει μετά από κατηφορική ευθεία μια αριστερή στροφή σχετικά κλειστή ,που δεν έχει και την καλύτερη καμπυλότητα .Θα έλεγα για έναν μη γνώστη του δρόμου, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
-Έχει στην αρχή της καμπύλης πινακίδα Π-75(βέλος καμπύλης επικίνδυνης κύριας αρτηρίας)
-Στο σημείο εξόδου υπάρχει αποτύπωμα τροχού(δεν γνωρίζω αν είναι από το συγκεκριμένο συμβάν,)αλλά με τη ταχύτητα που είχε το καντράν, που ήταν στα πλαίσια της νόμιμης, αν αυτή είναι πραγματική, πρέπει να είναι της μηχανής, γιατί διαφορετικά θα βρισκόντουσαν και οι δυο τουλάχιστον σε γκρεμό 10 και πλέον μέτρων, τόσο είναι το βάθος εκεί. Η παραμονή της 30χρονης στα 2-3 μέτρα, όπως λέγεται, μπορεί να συνάδει με πέδηση κατά την έξοδο, και πάντως την τελευταία στιγμή της απώλειας του ελέγχου της μηχανής.
-Το υπάρχον στηθαίο στην απόληξη του έχει καταστραφεί από προηγούμενα συμβάντα στο ίδιο σημείο.
Τώρα το πιο σημαντικό.
Εάν το στηθαίο ξεκινούσε από το σωστό σημείο 3-4 μ νωρίτερα και τα άλλα οχήματα αλλά και τα παιδιά προχθές, πιθανότατα, θα είχαν μείνει στο οδόστρωμα αφού θα υπήρχε η συγκράτηση από το ΣΩΣΤΟ στηθαίο.
Γιατί θα μου πείτε τα γράφω τώρα όλα αυτά;
Γιατί φωνάζω χρόνια τώρα, πως ΚΑΘΕ τροχαίο πρέπει να αναλύεται άμεσα στα βασικά και εμφανή του στοιχεία, έτσι που ,γι αυτά τουλάχιστον, να υπάρχουν ΑΜΕΣΕΣ παρεμβάσεις πριν εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για το.. επόμενο θύμα!
Τέλος τα στηθαία του ΒΟΑΚ είναι όλα σχεδόν απαράδεκτα. Και μέχρι να.. ας τα δούμε άμεσα!!
Σημ. Δεν είμαι ο ειδικότερος του κόσμου και κάθε παρατήρηση δεκτή».

bali-2

bali-3

Η εξαφάνιση και οι έρευνες

Ο 42χρονος μαζί με την 32χρονο σύζυγό του έμεναν τον τελευταίο καιρό στην Ιεράπετρα με τον ίδιο να εργάζεται σε μία τοπική επιχείρηση.

Το ζευγάρι είχε μία δουλειά στο Ρέθυμνο και κατά την επιστροφή του φαίνεται να χάθηκαν τα… ίχνη του.

Ο πατέρας του, ο οποίος μένει εκτός Κρήτης, αφού δεν έβρισκε τον γιο του και κανένας απ’ αυτούς που γνώριζε, δεν τον είχαν δει πήγε σήμερα το πρωί στην αστυνομία της περιοχής του και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες ενώ φίλοι του ζευγαριού συνέδραμαν στην προσπάθεια των αρχών.

Ακόμα πιο τραγικό ήταν το γεγονός ότι απέναντι από τον τόπο του δυστυχήματος άνδρες της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης έκαναν εργασίες, άκουσαν κάποια βογγητά, αλλά νόμιζαν ότι ήταν κάποια ζώα!

Ο φίλος του ζευγαριού που τους εντόπισε ανέφερε ότι «είδα την εξάτμιση μιας μηχανής κατεβαίνω λίγο πιο κάτω είδα μια ρόδα και μετά τη μηχανή του Νάθαν του φίλου μου και μετά την τσάντα της φίλης του…».

Τελικά, ο 40χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε ένα χαντάκι στο Μπαλί ενώ κάποια μέτρα πιο πέρα βρισκόταν και η 32χρονη σύζυγός του βαρύτατα τραυματισμένη.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση