HomeHL-9Πόσοι μαθητές εντοπίστηκαν θετικοί από το self tests

Πόσοι μαθητές εντοπίστηκαν θετικοί από το self tests

Θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα λειτουργίας των Λυκείων της Κρήτης, με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται και πάλι από κοντά μετά από 5 περίπου μήνες απουσίας και μαθήματος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι μαθητές που αρνήθηκαν να υποβληθούν στο sef test ήταν μεμονωμένοι και ως όφειλαν οι διευθυντές των σχολείων δεν τους επέτρεψαν την είσοδο τους, με αποτέλεσμα να πάρουν απουσία.

Από τους μαθητές που υποβλήθηκαν στο τεστ εντοπίστηκαν θετικοί συνολικά 24 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός, οι οποίοι θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Συνολικά εντοπίστηκαν 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικοί, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα κρούσματα έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Παράλληλα υπογράμμισε πως στο τέλος αυτής της εβδομάδος θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν self test και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές αλλά και σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Δευτέρα οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται δύο self tests από το φαρμακείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση