HomeΥΓΕΙΑΕσθονία: Ανεστάλη η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

Εσθονία: Ανεστάλη η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

Η απόφαση ελήφθη πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο μπορεί να συνδέεται με ένα σπάνιο σύνδρομο θρομβοεμβολών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εσθονία ανέστειλε σήμερα τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Βαλτικής χώρας.

Η απόφαση ελήφθη πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο μπορεί να συνδέεται με ένα σπάνιο σύνδρομο θρομβοεμβολών. Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ίργια Λούτσαρ, ανέφερε πως η απόφαση θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών που θα καταστούν διαθέσιμες για το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιούνγκε υπεραμύνθηκε της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών, λέγοντας πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επικαιροποιούσε τις οδηγίες του για τη συγκεκριμένη ομάδα σήμερα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση