HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας: Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη σε πλυντήρια της πολιτικής της

Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη σε πλυντήρια της πολιτικής της

Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το τι συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός, από το δράμα που ζει ο τόπος. Έχετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας που με το ζόρι γεμίζετε ταξί στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς φαντάζομαι ότι ούτε το ενδιαφέρον των βουλευτών της Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν προκαλεί η σπουδή σας να προχωρήσετε τούτες τι ώρες τις πράξεις πολιτικής αντεκδίκησης» επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημειώνοντας: «Έχετε βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορης και αναποτελεσματικής καραντίνας. Έχετε αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας απροστάτευτο, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση. Έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρέουν. Χθες ήταν η χειρότερη ημέρα από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης έναν χρόνο τώρα, και σήμερα μαθαίνουμε ότι πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων.

Στις ΜΕΘ δεν υπάρχει πια κρεβάτι ούτε για δείγμα. Ενώ δεκάδες συμπολίτες μας για μέρες για εβδομάδες που αναμένουν κρεβάτι, κλίνη στις ΜΕΘ στη λίστα αναμονής, πρόχειρα διασωληνωμένοι στους θαλάμους, με φορητούς αναπνευστήρες και χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, και καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «έχετε αφήσει την κοινωνία και τους πολίτες απέναντι σε ένα πρωτοφανές αίσθημα ανασφάλειας απροστάτευτους. Αντιμετωπίζετε έναν χρόνο τώρα την κρίση αυτή χωρίς σχέδιο, χωρίς στοιχειώδη σοβαρότητα, μόνο με επικοινωνιακή πολιτική, ρίχνετε μία την ευθύνη στους πολίτες, μια στους γιατρούς.

Σταθήκατε ανίκανοι να προσλάβετε έστω 200 γιατρούς εδώ κι έναν χρόνο και προχωρήσατε σε επιτάξεις φιάσκο στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα τα «βάζετε» με τους φαρμακοποιούς που δικαίως διαμαρτύρονται για την επιλογή να γίνονται αυτά τα self test στα φαρμακεία τους, αύριο θα τα βάλετε πάλι με τους πολίτες που τους μεταβιβάζετε την ευθύνη για τα τεστ. Στο μεταξύ δεν είστε σε θέση να οργανώσετε μαζικά, στοχευμένα, συντεταγμένα και με ευθύνη της πολιτείας. Τα ίδια κάνετε με τους επαγγελματίες, τους εργαζομένους, τους επιχειρηματίες. τους κατηγορείτε ότι αυτοί φταίνε, ότι φταίνε οι επιχειρήσεις τους που είναι ζόμπι και αυτοί που είναι αχάριστοι. Έτσι τους είπε ο υπουργός της Ανάπτυξης και δεν καταλαβαίνουν πόσο γενναιόδωρα τους χρηματοδοτεί η κυβέρνηση. Γι’ αυτό θα σας παραδώσουν σε λίγες ημέρες τις κούτες με τα κλειδιά τους στο Μέγαρο Μαξίμου, τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

Αφήσατε την οικονομία να βυθίζεται , αφήσατε τους πολίτες να βυθίζονται στην αγωνία και την ανασφάλεια τι τους ξημερώνει αύριο. Πού ακριβώς είναι η κυβέρνηση; Αυτή η σημερινή εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι η εικόνα της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα για τον μέσο πολίτη» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση