HomeHL-9Rapid test στο Σκαλάνι μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν στην περιοχή

Rapid test στο Σκαλάνι μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν στην περιοχή

Την Τετάρτη από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Σκαλάνι Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκαλανίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

map-skalani

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Δ/νσης Ηρακλείου.

Δεκάδες κρούσματα στο Σκαλάνι – Σε καραντίνα αρκετές οικογένειες

Οι παρέες νέων ανθρώπων χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έχουν οδηγήσει στην καραντίνα περίπου 40 μέλη 8 οικογενειών από το Σκαλάνι, καθώς έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα κορονωϊού ανάμεσα σε αυτές. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σκαλανίου Κώστας Στειακάκης είπε στην εφημερίδα  ΠΑΤΡΙΣ ότι στο χωριό το πρώτο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου 12 ημέρες. Νόσησε ένας νεαρός άνδρας 20-22 ετών, ενώ ακολούθησε η διασπορά του ιού σε 9 ακόμη άτομα ηλικίας από 17-25 ετών.

Πρόκειται για μέλη 8 οικογενειών και όλοι, μαζί με γονείς και αδέλφια, δηλαδή περίπου 40 άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με ήπια συμπτώματα Το ευτύχημα είναι ότι όλοι οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και δεν έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, είχαν αναφέρει πονοκεφάλους, ελαφρά δύσπνοια, λίγο βήχα και όχι πυρετό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση