HomeHL-9Με άρωμα Κρήτης το δείπνο της Προεδρίας

Με άρωμα Κρήτης το δείπνο της Προεδρίας

Γεύσεις διά χειρός Λαζάρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γεύσεις θάλασσας με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα περιλαμβάνονται στο μενού του δείπνου που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ένα γεύμα διά χειρός του Λευτέρη Λαζάρου, του πρώτου Έλληνα σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin.

Ο δημοφιλής σεφ, κατόπιν συνεννόησης με την Προεδρία της Δημοκρατίας, δημιούργησε ένα μενού με συνολικά 45 πιάτα για το βράδυ της 24ης Μαρτίου, σε ένα δείπνο όπου απαρέγκλιτα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Προεδρικού Μεγάρου, ανάμεσά τους ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, θα απολαύσουν γεύσεις υψηλής γαστρονομίας.

Τι περιλαμβάνει το μενού

Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού για αρχή ενώ το πρώτο πιάτο θα αποτελείται από σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Για επιδόρπιο, λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και φιστίκια Αιγίνης.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση