HomeHL-HealthΝέα έρευνα: Πως η κατανάλωση καφέ βοηθά στην καύση του λίπους;

Νέα έρευνα: Πως η κατανάλωση καφέ βοηθά στην καύση του λίπους;

Τι έδειξαν οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (UGR), διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ενός δυνατού καφέ μισή ώρα πριν από την άσκηση αυξάνει την καύση λίπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Αθλητικής Διατροφής, η κατανάλωση περίπου τρία χιλιοστόγραμμων καφεΐνης ανά κιλό βάρους, το οποίο ισοδυναμεί με έναν καλό ισχυρό καφέ, 30 λεπτά πριν από την προπόνηση, βοηθά σημαντικά στην καύση λίπους.

Αναλυτικά, στην έρευνα συμμετείχαν 15 άνδρες με μέση ηλικία 32 ετών που ολοκλήρωσαν ένα τεστ άσκησης τέσσερις φορές σε διάστημα επτά ημερών.

Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν 3 mg/kg καφεΐνης ή ενός εικονικού φαρμάκου στις 08:00 και στις 17:00.

Πάντως, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Φρανθίσκο Χοσέ Αμάρο-Γκαέτε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας σημείωσε:

«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας έδειξαν ότι η οξεία πρόσληψη καφεΐνης 30 λεπτά πριν από τη διεξαγωγή αερόβιας άσκησης αύξησε τη μέγιστη οξείδωση λίπους, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας».

Ο επιστήμονας παρατήρησε ότι συνιστάται ευρέως η άσκηση με άδειο στομάχι το πρωί για να αυξηθεί η οξείδωση του λίπους κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Εντούτοις, αυτή η σύσταση, σύμφωνα με τον Φρανθίσκο Χοσέ Αμάρο-Γκαέτε, θα μπορούσε να στερείται επιστημονικής βάσης, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αυτή η αύξηση οφείλεται στην άσκηση το πρωί ή στη νηστεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση