HomeΥΓΕΙΑΕλληνικό φάρμακο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ελληνικό φάρμακο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσουν αναπνευστική ανεπάρκεια και να οδηγηθούν στην εντατική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα αρχικής φάσης κλινικής δοκιμής του φαρμάκου ΑΝΑΚΙΝRA σε ασθενείς με βάρια νόσηση από κορονοϊό. Η ελπιδοφόρα έρευνα έχει ελληνική υπογραφή και προχωράει ήδη στη δεύτερη φάση, αισιοδοξώντας να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στη μάχη με την νόσο.

Το ANAKINRA χρησιμοποιείται σήμερα σε ρευματολογικά και αυτοάνοσα νοσήματα. Έλληνες επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Ευάγγελο Γιαμαρέλλο, χορήγησαν το φάρμακο σε 130 βαριά ασθενείς, στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής.

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσουν αναπνευστική ανεπάρκεια και να οδηγηθούν στην εντατική.

Το αντίστοιχο ποσοστό για ανθρώπους με την ίδια βαρύτητα, οι οποίοι όμως δεν έλαβαν το ANAKINRA, και οδηγήθηκαν στην εντατική ήταν 60%, τρεις φορές μεγαλύτερο δηλαδή από όσους έλαβαν το φάρμακο. Το σημαντικό αυτό εύρημα οδήγησε στην πραγματοποίηση της επόμενης φάσης των κλινικών δοκιμών, στην οποία συμμετέχουν 40 κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση