HomeΕΛΛΑΔΑΈως και 3.600 κρούσματα στο τέλος Μαρτίου βλέπει ο Σαρηγιάννης

Έως και 3.600 κρούσματα στο τέλος Μαρτίου βλέπει ο Σαρηγιάννης

Ζοφερές προβλέψεις από τους ειδικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα» είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Αποκαρδιωτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι προσομοιώσεις που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, για να «προβλέψουν» το μέλλον της πανδημίας στη χώρα μας.

«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα» είπε μιλώντας στο MEGA, για να προσθέσει ότι με τα κρούσματα που υπάρχουν σε Αττική αλλά και Θεσσαλονίκη, δε μπορεί να γίνει άνοιγμα του lockdown, το επόμενο δεκαπενθήμερο. «Δεν είναι όλα καλά, η Αττική προφανέστατα έχει πρόβλημα, η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει…» είπε.

Όμως το πιο σημαντικό, είναι ότι με βάση τις προσομοιώσεις των επιστημόνων, τα κρούσματα θα ανέβουν κι άλλο. «Αυτό που εμείς βλέπουμε από τις προσομοιώσεις, είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή… Συνεχή αύξηση! Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση. Να ανοίξουμε όταν οι δραστηριότητες έχουν κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν με ασφάλεια» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι αριθμοί της πανδημίας ήταν πολύ άσχημοι:  Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε «έκρηξη» κρουσμάτων με 3.465, ενώ πολύ άσχημα είναι και τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους (635). Επίσης καταγράφηκαν και 56 θάνατοι. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη καταγράφηκαν 1.533 μολύνσεις και 59 θάνατοι, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 605 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση