HomeHL-9Συννεφιά και αφρικανική σκόνη σήμερα

Συννεφιά και αφρικανική σκόνη σήμερα

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, καθώς επίσης μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα έξι μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

 

Ο καιρός στην Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Καθαρά Δευτέρα, πέραν του άστατου καιρού, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Την Καθαρά Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση