HomeHL-9Νέα Σμύρνη: Στο κυνήγι του «Ινδιάνου» – Πλησιάζει τον δράστη η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Σμύρνη: Στο κυνήγι του «Ινδιάνου» – Πλησιάζει τον δράστη η ΕΛ.ΑΣ.

Βήμα – βήμα οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΕΛ.ΑΣ. είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του «Ινδιάνου» – Συνελήφθη ένας 22χρονος που μετείχε στην επίθεση σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού

Στο κυνήγι του «Ινδιάνου» έχουν επιδοθεί οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση για τον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά στη Νέα Σμύρνη από χούλιγκαν.

Ηδη, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 22χρονος, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ο 22χρονος συλληφθείς προέρχεται από ομάδα χούλιγκαν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από ομάδα οπαδών προέρχονται και οι υπόλοιποι κουκουλοφόροι που πήγαν στη Νέα Σμύρνη μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν επεισόδια και να χτυπήσουν αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί, μετά τη σύλληψη του 22χρονου, έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους στο να φτάσουν στο πρόσωπο που ξεκίνησε την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού. Στο πρόσωπο, δηλαδή, που έριξε από το μηχανάκι του τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον κλώτσησε και υποκίνησε και τους άλλους οπαδούς να τον χτυπήσουν. Οι έρευνες των αστυνομικών προχωρούν βήμα βήμα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι αστυνομικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του «Ινδιάνου».

70 άτομα μετείχαν στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Ο 22χρονος είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες από τα επεισόδια και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού πήραν μέρος περίπου 70 άτομα:  Τον χτύπησαν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και καδρόνια  και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο αστυνομικός φέρει μώλωπες και κακώσεις σε όλο του το σώμα, ωστόσο η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι αυτό που τον έσωσε ήταν το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας  κατά συναυτουργία και ο ρόλος του είναι κομβικός.

Πάντως, στην έρευνα έχει μπει και κλιμάκιο του τμήματος αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ καρέ όλο το διαθέσιμο υλικό από κάμερες, από τα drones και είναι πολύ κοντά στο να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τον νεαρό χούλιγκαν που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι του.

Ποιοι χτύπησαν τον 27χρονο αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

Οι Αρχές, κάνοντας την ανάλυσή τους για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού, διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με ένα «περίεργο κράμα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Είχαμε να κάνουμε με χούλιγκαν και μπαχαλάκηδες», σημειώνουν. Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στα social media ότι υπήρχε κάλεσμα από χούλιγκαν διάφορων ομάδων «να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό», όπως έγραφαν χαρακτηριστικά.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τους 16 συλληφθέντες και τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 9-3-2021 Ανακοίνωσης, από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση