HomeHL-9Κορωνοϊος: Εστίες διασποράς σε εταιρείες του Ρεθύμνου

Κορωνοϊος: Εστίες διασποράς σε εταιρείες του Ρεθύμνου

Στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονται 13 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυσάρεστο στοιχείο της αρνητικής επιδημιολογικής εικόνας του νομού Ρεθύμνου,αποτελούν οι εστίες διασποράς που παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα σε επιχειρήσεις/χώρους εργασίας,όπου κατά πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί αρκετά κρούσματα Covid-19, ορισμένοι μάλιστα ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και ήδη έχουν επιληφθεί ο ΕΟΔΥ και οι τοπικές υγειονομικές αρχές τόσο για την διαδικασία ιχνηλάτισης όσο και για ελέγχους που αφορούν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους συγκεκριμένους χώρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 36 κρούσματα για το νομό Ρεθύμνου ενώ αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα δεκάδων άλλων δειγμάτων που ελήφθησαν από άτομα που υπεβλήθησαν σε test Covid με την υποψία πιθανής μόλυνσης τους από τον ιό.

Στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονται 13 άτομα ενώ ένας 78χρονος ασθενής που εμφάνισε επιβάρυνση στο αναπνευστικό του σύστημα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο γειτονικού νομού έτσι ώστε εάν απαιτηθεί, να εισαχθεί σε ΜΕΘ Covid.

Σε ότι αφορά τον 42χρονο Ρεθυμνιώτη που νοσηλεύεται σε κλίνη της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και να είναι καλύτερα από τις προηγούμενες μέρες.

Η διασπορά του κορονοϊού παρατηρείται κυρίως εκτός πόλης Ρεθύμνου είτε σε χωριά του δήμου Ρεθύμνου είτε σε χωριά άλλων δήμων.

Να σημειωθεί ότι το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων,στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021,δίνει για το Ρέθυμνο αύξηση του ιικού φορτίου της τάξης του +98,1% σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021.

rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση