HomeHL-9Αναστάτωση σε τράπεζα μετά από τηλεφώνημα για βόμβα – Ο δράστης ζητούσε 20.000 ευρώ

Αναστάτωση σε τράπεζα μετά από τηλεφώνημα για βόμβα – Ο δράστης ζητούσε 20.000 ευρώ

Άφησε σημείωμα στους υπαλλήλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση προκλήθηκε σε τράπεζα σήμερα καθώς υπήρξε πληροφορίεα για βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λιγο πριν τις 9 το πρωί όταν ένα τηλεφώνα ειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο τραπεζικό κατάστημα της Alpha Bank στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Αμέσως εκκενώθηκε ο χώρος ενώ ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας καθώς και πυροτεχνουργοί οι οποίοι ερευνούν το κτίριο για τυχόν βόμβα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης είχε αφήσει ένα σημείωμα στην είσοδο της τράπεζας. Η υπάλληλος όμως που το βρήκε δεν το διάβασε και το πέταξε στον κάδο. Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε τηλεφώνημα από τον δράστη ο οποίος ζητούσε το ποσό των 20.000 ευρώ σε χώρο που τους είχε υποδείξει διαφορετικά θα ενεργοποιήσει τη βόμβα που ήταν ήδη τοποθετημένη.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά εντός του χώρου της τράπεζας χωρίς να εντοπίσουν κάτι ύποπτο καθώς και στο μέρος που είχε υποδείξει ο δράστης για να μεταφερθούν τα χρήματα. Εκεί οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντόπισαν ένα άδειο κουτί στο οποίο σύμφωνα με τις οδηγίες του δράστη θα έπρεπε οι υπάλληλοι να τοποθετήσουν τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν και άλλα ευρήματα από το χώρο, τα οποία αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ευελπιστώντας να τους δώσουν «στοιχεία» που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση