HomeHL-SportsΟ ΟΦΗ «πληγώνεται» από αέρος και καλείται να βρει λύσεις

Ο ΟΦΗ «πληγώνεται» από αέρος και καλείται να βρει λύσεις

Οι Κρητικοί δέχθηκαν (ξανά) γκολ με κεφαλιά και φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα κάθε φορά που ο αντίπαλός τους σηκώνει την μπάλα, σε στημένη φάση ή γενικότερα γέμισμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την 7η σερί του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε χθες  ο ΟΦΗ, καθώς έχασε στα Γιάννινα με 1-0 και παραμένει χαμηλά.

Πλέον το πρόβλημα των Κρητικών έγκεινται και στο ψυχολογικό σκέλος, αφού διαθέτουν ποιότητα αλλά στην μπάλα δεν θέλει και πολύ να σε… πάρει από κάτω.

Αυτό συμβαίνει τώρα στο Ηράκλειο, τους πάνε όλα ανάποδα και από το πουθενά μπορεί και να μπλέξουν.

Επί χάρτου το μεγάλο τους πρόβλημα αφορά την επίθεση, καθώς έμειναν «άσφαιροι» στα 7 από τα 10 παιχνίδια της Super League στο 2021 και για αυτό άλλωστε έχουν ρεκόρ μόλις 1-1-8.

Ομως την ίδια στιγμή μόλις σε 2 ματς κράτησαν το μηδέν παθητικό (στη μόνη τους νίκη επί της Λαμίας με 2-0 και στο 0-0 του Περιστερίου), ενώ στα 7 τελευταία τους όπου γνώρισαν ισάριθμες ήττες το επιμέρους σκορ είναι 1-14.

Στους «Ζωσιμάδες» η εστία τους παραβιάστηκε σε στατική μπάλα των γηπεδούχων και με κεφαλιά του Παμλίδη και αν ανατρέψουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα δούμε πως ο ΟΦΗ δέχθηκε γκολ από αέρος στους 5 από τα 6 τελευταίους του αγώνες.

Οπου αντίπαλοί του βρέθηκαν, ως επί το πλείστων, αμαρκάριστοι μέσα στην μικρή του περιοχή.

Ετσι σε διάστημα ενός ημερολογιακού μήνα, από 23/1 μέχρι 21/2, ο ΟΦΗ έχει δώσει 6 ματς και στα 5 η εστία του παραβιάστηκε από αέρος, είτε σε στατική μπάλα είτε με αντίπαλο γέμισμα.

Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εκεί υπάρχει «θέμα» και στο «Γεντί Κουλέ» καλούνται να βρουν… απαντήσεις.

Συν τοις άλλοις στους πρόσφατους αγώνες με τον Βόλο (στο Πανθεσσαλικό για το Κύπελλο) και κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Κρήτη η ομάδα δέχθηκε τέρμα, από τους Μήτογλου και Βαρέλα αντίστοιχα, σε εξέλιξη στημένης φάσης και ναι μεν οι παίκτες της δεν «ηττήθηκαν» σε μονομαχία στον αέρα, είναι και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις μία απόδειξη πως στο Ηράκλειο χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους κάθε φορά που η μπάλα βρίσκεται ψηλά και θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουν το «αντίδοτο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση